CHP'de Esad hazırlığı! Özgür Özel’in Suriye politikası ne?

tv100 editörü Betül Araz'ın edindiği bilgilere göre CHP Ağustos ayında büyük bir sığınmacı konferansı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Konferansta Beşar Esad ile diyalog kanalları kurulmasına yönelik çalışmalar ele alınacak.

CHP'de Esad hazırlığı! Özgür Özel’in Suriye politikası ne?

Sığınmacı konusu siyasetine en sıcak tartışma başlıklarından bir tanesi. Sorunun çözümü için Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde Göç Politikası Danışma Kurulu oluşturuldu. Kurulda Milli Savunma Bakanlığı’ndan sorumlu gölge bakan Yankı Bağcıoğlu, İçişleri Bakanlığı’ndan sorumlu gölge bakan Murat bakan ve Dışişleri Bakanlığı’ndan sorumlu gölge bakan İlhan Uzgel ve bir çok akademisyen yer alıyor.

SIĞINMACI KONFERANSI AĞUSTOS’TA
CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada gerekirse Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşmeye hazır olduğunu ifade etmişti. tv100 editörü Betül Araz'ın edindiği bilgilere göre bu kapsamda CHP yönetimi Ağustos ayında büyük bir sığınmacı konferansı gerçekleştirmeye hazırlanıyor

Konferansın ana gündem maddelerinden bir tanesi Esad yönetimi ile kurulması planlanan diyalog ve bunun hazırlıkları olacak. Esad ile görüşme noktasında hangi adımlar atılması gerektiği belirlenecek.

Konferansta sığınmacı meselesinin tamamen çözülmesi için yapılması gerekenler, atılması gereken adımlar da masaya yatırılacak. Konferansa bir çok dış politika uzmanı, siyasetçi ve akademisyenin hazır bulunacağı belirtiliyor. Konferansın sonunda geniş kapsamlı bir rapor hazırlanacağı belirtiliyor.