CHP'de kritik toplantı: Özel, İmamoğlu ve Yavaş bir araya geldi! Neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı adayının üyelerin oylarıyla belirlenme kararının alındığı CHP'de kritik toplantı gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı İmamoğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Yapılan görüşmede Mansur Yavaş'ın yöntem ve zamanlamaya dair itirazı ele alındı.

CHP'de kritik toplantı: Özel, İmamoğlu ve Yavaş bir araya geldi! Neler konuşuldu?

CHP'de cumhurbaşkanı adayı ve ön seçim tartışmaları gündemdeyken gözler 10 Şubat Pazartesi günü ön seçim yönergesinin ele alınacağı ve oylamaya sunulacağı PM toplantısına çevrildi.

Yarın yapılacak PM öncesi CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cumhurbaşkanlığı adaylığında ismi geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla Ankara'da bir araya geldi. Görüşmenin yeri basına duyurulmadı.

Edinilen bilgiye göre saat 20.00'de başlayan görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. Görüşmede, ön seçim süreci, aday belirleme ve sürecin takviminin masaya yatırıldığı belirtildi.

DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Görüşme sonrası CHP lideri Özgür Özel, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile bir fotoğrafını paylaşan Özel, "Birlikteyiz Hep birlikte olacağız Hep beraber kazanacağız Türkiye kazanacak…" notunu düştü.

CHP'de kritik toplantı: Özel, İmamoğlu ve Yavaş bir araya geldi! Neler konuşuldu? - Resim : 1

1 BUÇUK SAAT GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Özgür Özel, geçtiğimiz hafta ABB Başkanı Yavaş ile baş başa 1,5 saat görüşmüştü. Yavaş yaptığı açıklamalarda, ön seçim sürecine başlanmasının erken olduğunu söylemişti.

YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Öte yandan, yarın parti genel merkezinde saat 12.00'de başlayacak PM'nin gündemi, erken seçim stratejileri olacak. PM'de ön seçim yol haritası belirlenecek.

Partinin Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu MYK Üyesi Gül Çiftçi'nin yürüttüğü yönerge çalışmasına göre, yaklaşık bir milyon 600 bin üye, dijital ortam yerine ilçe merkezlerinde kurulacak sandıklarda oyunu kullanacak.

Aday olabilmek için de belirli bir oranda imza toplama şartı olacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun denetiminde yapılan seçimlerde olduğu gibi mühürlü oy pusulaları ve zarfları kullanılacak. 30-35 günlük bir takvim içerisinde sürecin tamamlanması beklenirken PM'de, tüm bu detaylar ele alınarak yönerge görüşülecek ve oylamaya sunulacak.