CHP'DEN 24 SAATLİK BASIN TOPLANTISI

Cumhuriyet Halk Partisi önümüzdeki hafta 24 saat sürecek bir basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor. Konu eğitimde yaşananlar olacak ve bu toplantı CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılacağı bir kamuya açık alanda gerçekleştirilecek.

CHP'DEN 24 SAATLİK BASIN TOPLANTISI

Akademisyenler, sendika temsilcileri, eğitim alanında uzman isimler bir araya gelecek ve “Eğitim” konusu masaya yatırılacak.

Basın açıklamasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş organize ediyor. Genel Başkan Özgür Özel de etkinlikte yer alacak.

Farklı kesimlerden kişiler eğitimle ilgili görüşlerini kamuya açık bir alanda 24 saat boyunca paylaşacaklar. Toplamda 22 konu başlığıyla CHP’nin görüşleri de aktarılacak.

Suat Özçağdaş, CHP’nin görüşlerini gazetecilerle buluşmasında da paylaşacak. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin iptali için CHP yargı yoluna başvuracak. Ana muhalefet partisi ayrıca Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu da mercek altına aldı. Kanun teklifinde bir değişiklik olmaz ve Genel Kurul’dan o şekilde geçerse Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açacak.