CHP'den ‘Vefa Çalıştayı’ raporu: 28 başlıkta değerlendirme yapıldı! "En az asgari ücret seviyesine çıkarılmalı"

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından şehit aileleri ve gaziler düzenlenen çalıştayda, 28 başlıkta değerlendirmeler yapıldı ve rapor hazırlandı. Öneriler arasında şehit anne ve babasına asgari ücret seviyesinde aylık bağlanması, belirli günlerde maaş ikramiyesi verilmesi, sağlık hizmetlerinde öncelik tanınması, iş hakkı, ÖTV ve MTV muafiyeti, kira desteği ve doğalgaz indirimi sağlanması yer aldı.

CHP'den ‘Vefa Çalıştayı’ raporu: 28 başlıkta değerlendirme yapıldı! "En az asgari ücret seviyesine çıkarılmalı"

CHP, 12-13 Haziran'da Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı genel başkanları ile 95 şehit yakını ve gazinin katıldığı 'Şehit Aileleri ve Gaziler-Kahramanlara Vefa Çalıştayı' düzenledi. 4 oturumun düzenlediği çalıştaya ilişkin, sonuç raporu hazırlandı.

28 BAŞLIKTA DEĞERLENDİRME YAPILDI
Raporda, hukuki tanımlamalar, özlük hakları, istihdam, sağlık hizmetleri, çocukların eğitimi, Özel Tüketim Vergisi, (ÖTV) kira desteği, sosyal tesislerden yararlanma, terörle mücadelede yaralanmış gazi sayılmayan personelin durumu ve yerel yönetimlerin sağladığı destekler olmak üzere 28 başlıkta değerlendirilme yapıldı.

"AYLIKLAR EN AZ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILMALI"
Çalıştay raporuna ilişkin partiden yapılan açıklamada, "Şehit anne ve babasına bağlanan aylık, en az asgari ücret seviyesine çıkarılmalı. Her yıl 18 Mart, Şehitler Günü'nde şehit yakınlarına, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazilere birer maaş ikramiye verilmeli. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde randevu alımlarında öncelik sağlanmalı. Sağlık Uygulama Tebliği ekonomik şartlara göre güncellenmeli, şehitlerin tüm çocuklarına, malul gazilerin 2 çocuğuna ve muharip gazilerin 1 çocuğuna iş hakkı verilmeli. Tüm şehit aileleri ve gazilerine 7 yılda bir ÖTV ödemesiz ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) muafiyeti sağlanarak plaka alma hakkı, gazi olan vatandaşlara ve eşlere yeşil pasaport verilmeli. Tüm şehit ailelerine kira desteği, yüzde 50 oranında doğal gaz indirimi verilmeli. Rütbesiz şehit aileleri ile malul ve muharip gaziler devlete ait sosyal tesislerden faydalanabilmedir" denildi.