CHP'li Başarır: 'Evet, Türkiye'ye çözüm gerekiyor, çözümün adı da seçim'

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yeni bir çözüm sürecine ihtiyaç olup olmadığına ilişkin tartışmalara ''Evet Türkiye'ye bir çözüm gerekiyor, o çözümün adı da seçimdir. Getirin sandığı Türkiye'deki tüm sorunları çözeceğiz'' açıklamasında bulundu.

CHP'li Başarır: 'Evet, Türkiye'ye çözüm gerekiyor, çözümün adı da seçim'

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesinin eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla mahkemeye getirilme kararı verdiğini belirtti.

''ÇÖZÜMÜN ADI SEÇİM''

Başarır, bir gazetecinin, bazı siyasilerin yeni bir çözüm sürecine ihtiyaç olup olmayacağına yönelik söylemleri hakkındaki görüşünü sorması üzerine, şunları kaydetti:

"Ben Efkan Ala'nın, Numan Kurtulmuş'un, Devlet Bahçeli'nin söylediklerini bulmaca gibi çözmek zorunda değilim. Çıkın mert olun, açıkça ne yapmak istediğinizi Anayasa değişikliği konusunda da bu görüşmelerde de söyleyin. Siyaset netlik ister. Bir gün bu ülkede kutup soğukları gibi, bir gün Afrika sıcakları gibi bir iklim yaşatıyorsunuz. Evet Türkiye'ye bir çözüm gerekiyor, o çözümün adı da seçimdir. Getirin sandığı Türkiye'deki tüm sorunları çözeceğiz."

''HUKUKA BU KÖTÜLÜĞÜ YAPMAYIN''

Kılıçdaroğlu'nun bir davada ifade vermekten kaçmayacağını ifade eden Başarır, "Kemal Kılıçdaroğlu, adalet için yürümüş, hukukun üstünlüğünü savunmuş bir kişidir. Buradan mahkemeye, savcıya bir kez daha sesleniyorum; bu ülkeye, hukuka bu kötülüğü yapmayın. Bir talimat yazarsınız, Sayın Genel Başkan ifadesini buradan çok kolay bir şekilde verir. Adalet Bakanına, hakim ve savcılara sesleniyorum; gündemi değiştirmek ya da böyle bir gündem yaratmak sizin göreviniz değil, göreviniz adil davranmak." ifadelerini kullandı.

''LAİKLİĞİ KİMSE TARTIŞAMAZ''

Anayasa değişikliği tartışmalarına değinen Başarır, bazı kesimlerin laikliği tartışmaya açtığını ancak partisinin buna karşı olduğunu söyledi.

Başarır, "85 milyonun, bu parlamentodaki grupların büyük çoğunluğunun laiklikle bir sorunu olamaz. Anayasanın ilk 4 maddesi bu ülkenin teminatıdır. Laikliği, ülkenin bölünmez bütünlüğünü, üniter yapısını tartışmaya açmasınlar. Çıksın bu ülkenin Cumhurbaşkanı, neyi değiştirmek istediğini açıkça söylesin. 22 yıldır laiklik ve onun ilkelerinden uzaklaştığımız için biz bu haldeyiz. Anayasa net, Türkiye laik bir devlettir. Yetmiyor, kanunlarımızı ve yönetmeliklerimizi buna uygun hale getirmeliyiz. Laikliği kimse tartışamaz." diye konuştu.

TFF ELEŞTİRİSİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, eski TFF yönetimi tarafından EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılan misafirlerin otel ve seyahat giderleri için 4,3 milyon avro harcandığını açıkladığını anlatan Başarır, "Bir tek savcı çıkıp soruşturma yaptı mı? Bir tek savcı çıkıp Mehmet Büyükekşi'ye 'Sen bunu ne hakla, ne şekilde, kime harcadın?' dedi mi? Muhalefetten maçlara giden insanlar da var ama bilet davetiyesi dışında herkes harcamasını kendisi yaptı. Ne yazık ki Türkiye denetimsiz bir ülke haline gelmiştir." şeklinde konuştu.

Ali Mahir Başarır, bazı işçilerin işten çıkartılmasıyla gündeme gelen Fernas Madencilik şirketinin 7 milyar lira ciro yapmasına rağmen düzenli vergi ödemediğini öne sürdü.