CHP'li başkana silahlı saldırı: 2 belediye çalışanı gözaltında

İzmir Kemalpaşa'da CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz'ın park halindeki otomobiline silahlı saldırı düzenlendi. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayla ilgili Kemalpaşa Belediyesi'nin 2 eski çalışanı gözaltına alındı. Olayın, işlerinden çıkarılan işçilerin Belediye Başkan Yardımcısı'na tehditle bağlantısı araştırılıyor.

CHP'li başkana silahlı saldırı: 2 belediye çalışanı gözaltında

Sekiz Eylül Mahallesi'nde saat 03.30 sıralarında CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz'ın evinin önünde park halindeki otomobiline kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahla ateş açıldı.

6 MERMİ İSABET ETTİ

Silah seslerini duyan Yılmaz'ın dışarıya çıkıp, kontrol ettiği otomobilinde hasar meydana geldiğini belirledi. Polis, Yılmaz'ın şikayeti üzerine saldırıyla ilgili inceleme başlattı.

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER GÖZALTINA ALINDI

Olay yerinde yapılan incelemede Yılmaz'ın aracına 6 merminin isabet ettiği, 12 boş kovan olduğu tespit edildi.

Soruşturmayı derinleştiren polis, 3 Ağustos'ta Kemalpaşa Belediyesi'nden işten çıkarılan işçilerden bazılarının önceki gün CHP'li Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bekel'i makamında tehdit edip, odadaki eşyalara zarar verdiğini, aynı kişilerin Yılmaz'ı da tehdit ettiklerini belirledi. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, olayla ilgili Kemalpaşa Belediyesi eski çalışanlarından E.Ç. ile A.Y.'yı gözaltına aldı.

CHP'li başkana silahlı saldırı: 2 belediye çalışanı gözaltında - Resim : 1

YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz'dan bir açıklama geldi. Yılmaz, ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

"Dün gece saatlerinde aracıma yönelik yapılmış bu saldırının, dün itibariyle başlamış ve bitmiş bir olaydan ibaret olmadığını açıkça belirtmek istiyorum. Özellikle son birkaç aydır şahsıma yönelik hedef göstermeler bu süreci hazırlamıştır. Bu menfur saldırıyı CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz'a yönelik değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz."