CHP’li Yontar kürsüde meme kanseri olduğunu açıkladı: 'Meme kanseri konusunda farkındalık artırılmalı'

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Meme Kanseri Farkındalık Ayına ilişkin gündem dışı bir konuşma gerçekleştirdi. Kürsüde peruğunu çıkaran Yontar meme kanseri olduğunu açıklayarak 'HPV aşısının' önemine dikkat çekti.

CHP’li Yontar kürsüde meme kanseri olduğunu açıkladı:  'Meme kanseri konusunda farkındalık artırılmalı'

TBMM Genel Kurulu'nda, İsrail'in Lübnan'ı işgal girişiminin ele alındığı kapalı oturumun ardından, gündeme ve gündem dışı görüşmelere devam edildi. 

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten YontarMeme Kanseri Farkındalık Ayı'na ilişkin konuşmasında meme kanseri olduğunu ve tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

''HER KADINA UYGULANABİLMELİ''

Kanser tedavisi gören Yontar, peruğunu çıkarıp maskesini taktı ve şunları söyledi:

''Sağlık Bakanlığı, yerel yönetimler, üniversiteler ve sağlık kuruluşlarıyla iş birliği yaparak kadınların meme kanseri konusunda farkındalığını arttırmalı. Rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlayan HPV aşısı ergenlikten itibaren yaş sınırı olmaksızın her kadına uygulanabilmelidir. HPV aşısını rutin olarak uygulayan ülkelerde yapılan araştırmalarda bu kanserden yüzde 80 korunduluğunu göstermiştir"

"Rahim kanserine yakalanmamak için HPV aşısının ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı’ndan karşılanması büyük önem taşımaktadır" diyen Yontar, konuşmasını şöyle bitirdi:

"Yaşamak güzel fakat sağlıklı yaşamak ve yaş almak her şeyden daha güzel.''

Genel Kurul'daki tüm milletvekiller Yontar'ı ayakta alkışladı.