CHP'nin 'cumhurbaşkanı adayı' tartışmasına Mansur Yavaş'tan yorum: 'Ders alınması lazım'

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak kimi, nasıl bir zamanlamayla çıkaracağı soruları iç politikada her geçen gün daha da tartışılırken, adaylık tartışmalarında adı geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, söz konusu tartışmalar için açıklama yaptı. Konudan rahatsızlığını dile getiren Yavaş, istifa iddialarına da cevap verdi.

CHP'nin 'cumhurbaşkanı adayı' tartışmasına Mansur Yavaş'tan yorum: 'Ders alınması lazım'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) önümüzdeki seçimlerde çıkaracağı adayın şimdiden tartışılması hakkında açıklamada bulundu.

Bu tartışmalardan çok rahatsızım.” diyen Yavaş, gündemin ekonomi olması gerektiğini vurguladı.

''DERS ALMAK LAZIM''

Sözcü'ye konuşan Mansur Yavaş, Altılı Masa sürecinde iki yıl boyunca aday tartışması yaşadıklarını hatırlatarak, “Bu tartışmayı iktidar cenahı eksiksiz devam ettirdi. Bundan bir ders alınması lazım.” dedi.

''TEK KELİME ETMİYORUM''

Adaylık tartışmasının zamanı gelince yapılması gerektiğini ifade eden Yavaş, “Televizyonda konuşulacak konu halkın yaşadığı mağduriyetler. Bunların önüne geçmeye bizim hakkımız yok, ben tek kelime etmiyorum bu konuda.” dedi.

İSTİFA İDDİALARINI YALANLADI

CHP’den istifa edeceği iddialarını net bir şekilde yalanlayan Yavaş, “Siyasetçiler oyun kurabilir, biz oyuna gelmeyiz. İstifa gibi bir düşüncem yok.” diye konuştu.

Mansur Yavaş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini de söyledi.

YÜKSEL ARSLAN'IN AÇIKLAMASI

Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldığı iddia edilen açıklamalara da değinen Yavaş, “Bana yakın hiçbir isim böyle konuşamaz, tarzım bu değil.” açıklamasını yaptı