CHP’nin Suriye planı! Esad ile görüşecekler: İlk temas kuruldu! Peki görüşme ne zaman gerçekleşecek? CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel tv100’e anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Suriye Devlet Başkanı Esad’la görüşme hazırlığı sürüyor. Ana muhalefet partisi ilk teması kurdu. CHP olumlu bir yaklaşımla karşılandı. Peki, görüşme ne zaman gerçekleşecek, CHP, Suriye'ye nasıl gidecek ve CHP ile Esad neleri görüşecek? Tüm detayları CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel tv100 editörü Betül Araz'a anlattı.

CHP’nin Suriye planı! Esad ile görüşecekler: İlk temas kuruldu! Peki görüşme ne zaman gerçekleşecek? CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel tv100’e anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi, Suriye Devlet Başkanı Esad’la görüşmek için mutabakatlara başladı. İlk temas olumlu gerçekleşti. CHP tarafı artık gün belirleneceğini ve görüşmenin Temmuz ayı içerisinde gerçekleşeceğini ümit ettiklerini söyledi.

PEKİ O GÖRÜŞME TEMMUZ AYI İÇİNDE OLUR MU?

Görüşmenin detaylarını Suriye ile CHP arasında temas kuran isim, Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel tv100’e anlattı.

İlhan Uzgel, “Temmuz’a yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

CHP’NİN OLASI GÖRÜŞME İÇİN GİDECEĞİ GÜZERGAHTA BELLİ OLDU

Suriye hava sahasını kullanmak bir hayli zor olduğu için, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki heyet ilk olarak önce Beyrut’a uçacak daha sonra kara yolu ile Şam’a geçecekler.

ESAD'LA ÖZGÜR ÖZEL'İN GÖRÜŞMESİNDE CHP’NİN ÇANTASINDA NELER OLACAK ?

Genel başkan yardımcısı İlhan Uzgel görüşmeden nelerin konuşulacağını madde madde anlattı.

1-      Suriye’nin egemenlik ve toprak bütünlüğüne CHP’nin taahhüdü teyit edilecek.

2-      Sığınmacı sorununu çözmek için bir planla gidilecek.

3-      Suriye’deki Türk varlığı konusunda Esad’la samimi bir görüşme yapılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, “Tüm bunların bir paket olarak yer alması gerekiyor. Biz iktidara gelir gelmez Suriye sorunu çözülür demiyoruz ama CHP olarak bir çözüm iradesi ortaya koyuyoruz” dedi.