CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi sona erdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı seçimini Özgür Çelik kazandı.

CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kongrede genel merkezin desteklediği aday eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile değişimcilerin adayı Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, il başkanlığı için yarıştı.

İSTANBUL İL BAŞKANI ÖZGÜR ÇELİK OLDU

Kongrede 655 delege oy kullandı ve yeni CHP İstanbul İl Başkanı ile 196 kurultay delegesini seçti. Yeni CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre Çelik 342, Canpolat ise 310 oy aldı.

Kongrede, CHP İstanbul İl Başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu, yönetim kurulu ve disiplin kurulu yedekleri ile kurultay delegeleri belirlendi.

CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu - Resim : 1

Kongrenin yapıldığı salona Türk bayrakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İstanbul İl Başkanlığına aday olan Cemal Canpolat ve Özgür Çelik'in fotoğrafları asıldı.

Canpolat'ın, Kılıçdaroğlu ile çektirdiği fotoğrafının bulunduğu afişlerde "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Örgütte liyakat Cemal Canpolat", "İstanbul'un birleştirici gücü" ile "Umut ve cesaret" ifadeleri yer alıyor.

Diğer aday Çelik'in afişlerinde ise "İstanbul için hep birlikte başaracağız" ile "İstanbul için biz varız" yazıldığı görüldü.

İMAMOĞLU, ÇELİK'İ TEBRİK ETTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik'i tebrik ediyorum. Kazanan sadece genç ve başarılı bir parti emekçisi kardeşimiz ve ekibi olmadı; siyasi olgunluk, nezaket ve kapsayıcılık da oldu. İstanbul için birlikte, kol kola çalışacağız."