ÇİFT MAAŞ DÖNEMİNE KISITLAMA GELİYOR

Kamuda tasarruf tedbirlerini içeren kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Genel kurul aşaması başlıyor. Teklifle, kamuda çift maaş dönemine kısıtlama getiriliyor. Tedbirlere uymayanlara ise disiplin hükümleri uygulanacak.

ÇİFT MAAŞ DÖNEMİNE KISITLAMA GELİYOR

Kamuda tasarruf tedbirlerini içeren kanun teklifinin komisyon görüşmeleri tamamlandı.

Teklif, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Tedbirlere uymayanlara disiplin hükümleri uygulanacak. Kamuda çift maaş dönemine kısıtlama getiriliyor.

Her statüdeki kurum ve kuruluşun yönetim kurulu, heyet, komite ile benzeri organlarda görev alanlara sadece biri için ücret ödenebilecek.

Yürütülen görevler nedeniyle huzur hakkı, ücret, ikramiye gibi ödemelerin toplam net tutarı, memur aylık katsayısı tutarını geçemeyecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na devredilen taşıt ve iş makinelerinin satışı için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yetki verilecek.

Taşıt alım-satım-kiralamaları artık tek elden yapılacak.

 Alınan tedbirlere aykırı iş ve işlemleri tespit edilenler hakkında da disiplin hükümleri uygulanacak. Sonuçları Cumhurbaşkanlığı’na bildirilecek.

 Bu arada teklifin bir maddesi itirazlar sonucu kaldırıldı. Belediyeler için sokak lambalarının vergilendirilme oranını artıran 28. madde tekliften çıkarıldı.