Çiftçi onu topraktan çıkarmak için tüm gücünü kullandı. Diğerleri ise onu toprağa ekip bırakıyor, bir daha hasat yapmıyor. Çok önemli bir görevi var

Tarlasına giden çiftçi, toprağın altından çıkarmak için tüm gücünü kullandı. Yaklaşık 3.5 kiloluk kocaman bir tanesini zar zor çıkarmayı başardı. Tüm tarla onlarla doluydu, hepsini tek tek çıkarması gerekiyordu. Diğer çiftçiler ise onu toprağa ekip bırakıyor, bir daha hasat yapmıyor. Çünkü çok önemli bir görevi var.

Tarlasına giden Uzak Doğulu çiftçi, toprağın altından bölgeye özgü olan turplarını sökmek için geldi. Ancak yaklaşık 3.5 kiloluk kocaman bir tanesini çıkarmak için tüm gücünü kullandı. Birini bile zar zor çıkaran çiftçinin, turplarla dolu tarlada, hepsini topraktan tek tek çıkarması gerekiyordu. Bölgede bazı çiftçiler ise turpu topraktan çıkarmak yerine sadece ekip bırakıyor, hasat etmiyorlar. Çünkü ok önemli bir görevi var. Bu özelliği çok iyi bilen çiftçiler, onu hasat etmek yerine o işlevlerini kullanıyorlar.

BAZI BÖLGELERDE HASAT EDİLMİYOR

Daikon veya mooli, Raphanus sativus var. longipinnatus, genellikle hızlı büyüyen yaprakları ve uzun, beyaz, napiform kökü ile karakterize edilen, hafif aromalı bir kış turpudur. Başlangıçta kıtasal Doğu Asya'ya özgü olan daikon, Güney Asya'nın yanı sıra bölge genelinde de hasat edilip tüketilmekte ve uluslararası olarak temin edilebilmektedir. Bazı bölgelerde daikon, sıkışmış toprakları parçalama ve besin maddelerini geri kazanma kabiliyeti nedeniyle ekilir ve hasat edilmez.