Cihantimur cezaevi beğenmiyor! Firari sanık yeni ıslahevinden de memnun kalmadı

İstanbul'da karıştığı ölümlü kaza sonrası Amerika'da yakalanan Timur Cihanti̇mur, önceki kaldığı cezaevini beğenmeyip başka bir yere naklini istemişti. O talep yerine getirildi ve Cihanti̇mur başka bir ıslah evine nakledildi. Ancak buradan da memnun kalmadı. Firari Cihanti̇mur'un şu anda tutulduğu cezaevi, cinsel taciz gibi istismar olaylarıyla gündemde.

Cihantimur cezaevi beğenmiyor! Firari sanık yeni ıslahevinden de memnun kalmadı

Kaldığı cezaevlerini beğenmeyip sürekli değiştiriyor. 17 yaşındaki Timur Cihanti̇mur, İstanbul Eyüpsultan'da karıştığı ölümlü kaza sonrası annesi Eylem Tok ile beraber kaçtığı Amerika'da 14 Haziran'da yakalandı. Anne-oğul tutuklandı.

Cihanti̇mur, Manson Gençlik Enstitüsü'ne gönderildi. Ancak buradaki koşulların ağır olduğunu öne sürerek başka bir yere naklini istedi. Talep üzerine Cihanti̇mur, Newark kentindeki Genç Gözaltı Merkezi'ne nakledildi. Ancak avukatları bu yere de itiraz etti. Mahkemeye sunulan dilekçede, "Burası öncekinden daha kötü, müvekkilimiz güvenliğinden endişe duyuyor. Burada tutulamaz" denildi.

Cihanti̇mur'un nakledildiği yeni ıslah evi, cinsel taciz gibi istismar olaylarıyla anılıyor. Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesiyle ilgili kararın 10, 11 ya da 13 Eylül'de verilmesi bekleniyor. Cihanti̇mur'un karar duruşması ise 29 Ekim'de yapılacak.