Güneydoğu Güney Avustralya'nın en büyük süt ürünleri üreticilerinden biri, ineklerini süt üretimini iyileştirmek için çikolata ve şekerlemelerle besliyor. Aynı zamanda bu durum çöplüklere gidecek olan atıkları da azaltıyor. James Mann, Gambier Dağı'nın güneydoğusundaki Wye'de 4 binden fazla büyükbaş hayvan işletiyor. Bazı mandıra çiftçilerinin yaptığı gibi ineklerini enerji için şekerle beslemek yerine, onları dünyaca ünlü bir markanın Melbourne'daki şekerleme fabrikalarından gelen atıklarla besliyor.
ÖZELLİKLE TEK BİR ÜRÜNÜ TERCİH ETMİYORLAR
İneklerin bundan hoşlandığını ve belirli bir çikolata veya şekerleme türünü tercih etmediklerini söylüyor. Mann, "Cadbury ne yapıyorsa ve dereceyi tam olarak alamıyorsa, ineklerimiz onu görmekten oldukça mutlu oluyor. Çikolata blokları, yılanlar, Cherry Ripes, nugat, petek... Cadbury'nin ineklere çiğnemesini sağladığı her şey." diyor. Çikolata ve şekerlemelerin bir kısmı insanların yiyeceğine benzerken, bazıları dev bloklar halinde ve yine daha fazlası ezilmiş veya bileşen parçaları halinde.
"GERİ DÖNÜŞÜMÜN BİR PARÇASI"
Dairy Australia'nın da başkanı olan Bay Mann, sığırlarını saf şekerle besliyordu, ancak fiyat dalgalanmaları maliyetlerin kontrol altına alınmasını zorlaştırıyordu. Çikolata ve lolipoplar, sığırların diğer yemlerine karıştırılır. Ot da yerler. İneklerin diyetlerinde şeker ve yağa ihtiyacı olduğunu ve çikolatanın her ikisine de sahip olduğunu söylüyor. Bay Mann, "Her şey ineklerin performansını en üst düzeye çıkarmakla ilgili" diyor. Ünlü marka, yorum talebine yanıt vermezken, Bay Mann aksi takdirde çikolata ve şekerlemelerin çöpe gideceğine inandığını söylüyor. “Geri dönüşümün bir parçası” diyor.
HAYVANLARA GİTMESİ İYİ BİR ŞEY
Mann, "Daha önce ne olduğundan emin değilim, ama sanırım bir aşamada çöp sahasına gidecekti. İnsanların yiyemeyeceği bir yiyecek haline geldiğinde başka bir kullanım elde etmek daha iyi olmalı, yani bu açıdan bakıldığında iyi." dedi. Gıda İsrafını Durdurun Avustralya COO'su Mark Barthel, ideal olarak fabrikalarda gıda israfının tamamen önlenmesi gerektiğini, ancak gıdanın hayvanlara gitmesinin bir sonraki en iyi şey olduğunu söylüyor.
ÇÖPE GÖNDERMEK YERİNE HAYVANLARA GÖNDERİN
"Aksi takdirde çöp sahasına gidecek ve hayvanları beslemeye uygun olan yiyecekleri hayvan yemi olarak kullanmak üzere çiftçilere ve yetiştiricilere göndermek tamamen meşru ve tüm yiyeceklerimizin çöp sahasına gitmesinden çok daha iyi" diyor. Ve evet, Bay Mann, çikolatalı sütün geldiği yerin çiftliği olduğu şakasını duymuş.
SÜTÜN TADI DEĞİŞMİYOR
Mann, "Her zaman şöyle bir şey yaşadık: 'Bu mandıranın çikolatalı sütünü biz hallederiz, umarım birisi başka bir mandıranın çilekli sütünü halleder'" diyor Mann. Sütün tadı önemli ölçüde farklı değildir ve işlendiğinde diğer yüzlerce süt çiftliğinden gelen sütle karıştırılır. Bununla birlikte, bir değişiklikle, Bay Mann'ın çiftliğinden gelen süt aslında Bega'nın Adelaide'deki fabrikasında üretilen Farmers Union ve Pura aromalı sütlerin kartonlarına giriyor.