Yetkililer, Çorum'a bağlı Alaca ilçesinde doğaya tam 320 bin tanesini bir anda saldı. Barajlardaki balık popülasyonunun artırılması için başlatılan çalışma kapsamında ilçede bulunan 6 baraja tam 320 bin tane yavru sazan balığı bırakıldığı bildirildi.
BARAJ, GÖL VE GÖLETLERE BIRAKILIYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması, gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi ve su kaynaklarında biyolojik çeşitliliğin arttırılması çalışması çerçevesinde kentteki baraj, göl ve göletlere yavru sazan balığı bırakılıyor.
320 BİN ADET BIRAKILDI
Barajların temizliği ve sudaki canlıların yaşamlarını sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade eden Alaca Tarım Orman müdürlüğü personeli tarafından Atatürk barajı, Kızkaraca barajı, Kalecikkaya barajı, Evci barajı, Koçhisar barajı ve Seyit Nizam barajına toplam 320 bin adet balık yavrusu bırakıldı.
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN TÜRLERİ DESTEKLİYORLAR
Balıklandırma faaliyetinin amacına da değinen İl Müdürü Hayrullah Göktekin; “Bu balıklandırma çalışmalarıyla, su kaynaklarımızdaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, balık popülasyonlarının desteklenmesi ve aynı zamanda baraj ve göllerdeki ekosisteminin canlı tutulmasıyla birlikte, yöre halkının ve gelecek nesillerin sağlıklı ve dengeli şekilde hayatlarını sürdürebilmesi bakımından, su ürünlerine ulaşmasını hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.
BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR
Çorum’daki baraj ve göletlerdeki balık varlığının tehlike altına girmemesi için uyarıda bulunan İl Müdürü Göktekin; “Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması, kurallara bağlı avcılık ile mümkün olduğunu, tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması gerektiğini, yasak ve kurallara uymanın sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.