Çubuklu ile parçalının hikayesi! Kadıköy’de dünya derbisi heyecanı: Fenerbahçe- Galatasaray karşılaşacak! İşte muhtemel ilk 11’ler

Trendyol Süper Lig’in 6.haftasında derbi heyecanı yaşanacak. Fenerbahçe, evinde Galatasaray’ı konuk edecek. Zorlu maç öncesi işte takımların muhtemel ilk 11’leri ve son durumları…

Çubuklu ile parçalının hikayesi! Kadıköy’de dünya derbisi heyecanı: Fenerbahçe- Galatasaray karşılaşacak! İşte muhtemel ilk 11’ler

Süper Lig’de 2024-2025 sezonu heyecanı dev bir maçla devam edecek. Dünya derbisinde Fenerbahçe, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’nde Galatasaray’ı ağırlayacak. Saat 20.00’de başlayacak müsabaka BeIN Sports HD 1 kanalından canlı yayınlanacak.

Müsabakayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan’ın yardımcılıklarını ise Ceyhun Sesigüzel ve Süleyman Özay yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Abdullah Buğra Taşkınsoy olacak.

Çubuklu ile parçalının hikayesi! Kadıköy’de dünya derbisi heyecanı: Fenerbahçe- Galatasaray karşılaşacak! İşte muhtemel ilk 11’ler - Resim : 1

FENERBAHÇE’NİN SON DURUMU

Sarı-lacivertliler, ligde geride kalan 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa deplasmanında 3 puanı hanesine yazdıran Jose Mourinho'nun öğrencileri, üst üste 3 galibiyet elde etti. Kazandığı karşılaşmalarda kalesini gole kapatan Fenerbahçe, derbide de bu seriyi sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Çubuklu ile parçalının hikayesi! Kadıköy’de dünya derbisi heyecanı: Fenerbahçe- Galatasaray karşılaşacak! İşte muhtemel ilk 11’ler - Resim : 2

FENERBAHÇE’DE TEK EKSİK VAR

Ligde Alanyaspor mücadelesinde sakatlanan ve bir süre takımdan uzak kalan Alexander Djiku, derbi hazırlıklarında takımla çalıştı. Mourinho’nun görev vermesi halinde sahada olacak. Sakatlığını atlatan Bright Osayi-Samuel ise dün yapılan idmanda bireysel çalışma yaptı. Nijeryalı futbolcunun durumuna maç günü karar verilecek.

Fenerbahçe'de Galatasaray karşılaşması öncesi Jayden Oosterwolde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 23 yaşındaki futbolcu, derbide sarı kart görmesi halinde bir sonraki hafta Antalyaspor karşısında takımını yalnız bırakacak.

Geride kalan 5 lig maçında da 11'de sahaya çıkan Oosterwolde, Adana Demirspor, Alanyaspor ve Kasımpaşa karşılaşmalarında sarı kart gördü.

GALATASARAY’IN SON DURUMU

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray, yarın deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar ligde oynadığı 5 maçı da kazandı ve 15 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Sezona ligde iyi başlayan Aslan, bu formunu Kadıköy'de de sürdürerek yoluna kayıpsız devam etmek istiyor.

Çubuklu ile parçalının hikayesi! Kadıköy’de dünya derbisi heyecanı: Fenerbahçe- Galatasaray karşılaşacak! İşte muhtemel ilk 11’ler - Resim : 3

GALATASARAY’DA ZIYECH YOK, ICARDI İÇİN KARAR OKAN BURUK’TA

Adana Demirspor maçında sakatlanan Galatasaray'ın Arjantinli futbolcu Mauro Icardi son antrenmanlarda yer aldı. Icardi'nin 21 kişilik maç kadrosunda olması bekleniyor. Sarı-kırmızılıların bu sezon transfer ettiği Macar futbolcu Roland Sallai de Teknik Direktör Okan Buruk'un görev vermesi halinde ilk kez forma giyecek.

Hakim Ziyech ise sakatlığı sebebiyle Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek.

EZELİ REKABETTE SON DURUM

Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 400 maçtan 149'unu kazandı, sarı-kırmızılı ekip ise 128 kez (biri hükmen) galip geldi. 123 maçta taraflar eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin attığı 541 gole, Galatasaray 497 (Hükmen 3-0 kazanılan TFF Süper Kupa maçında 1 gol) golle karşılık verdi.

FENERBAHÇE- GALATASARAY MUHTEMEL İLK 11’LER

Fenerbahçe: Livakovic, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, Fred, İsmail, (Amrabat) Tadic, Szymanski, Maximin, Dzeko

Galatasaray: Muslera, Kaan, Sanchez, Abdülkerim, Jakobs, Torreira, Sara, Yunus (Sallai), Mertens, Barış, Osimhen