Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Millet İttifakı adayı ne zaman açıklanacak? 2023 seçimleri için aday kim olur?

2023 seçimleri için Millet İttifakı’nın adayı için 13 Şubat işaret edilmişti. Altılı Masa olarak ifade edilen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ile DEVA Partisi ve Gelecek Parti adayları için karar verecek. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı merak ediliyor. Peki, Millet İttifakı adayı ne zaman açıklanacak? Altılı masa cumhurbaşkanı saat kaçta açıklanır? Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak? İşte detaylar…

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Millet İttifakı adayı ne zaman açıklanacak? 2023 seçimleri için aday kim olur?

Millet İttifakı olarak 14 Mayıs’ta seçimlere katılacak altılı masanın Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı için adayını açıklaması bekleniyor. Milyonların gözü kulağı, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ile DEVA Partisi ve Gelecek Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayında olacak. Peki, Millet İttifakı adayı kim olacak? Altılı masa cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacak? Millet İttifakı’nın Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı adayı kim olur? İşte detaylar…

MİLLET İTTİFAKI ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak açıklanmasının ardından gözler Millet İttifakı adayına çevrildi. Ocak ayı sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayına 13 Şubat'ta karar verileceğini söylemişti. Kılıçdaroğlu, "13 Şubat'ta inşallah cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız kamuoyuna. Öyle bir karar aldık. Saadet Partisi ev sahipliğinde 13 Şubat'ta yine buluşacağız ve artık 13 Şubat'ta mı olur, yoksa 13 Şubat'ta karar alacağız bu kararın açıklanması için belli bir tarih mi olur." demişti.

ALTILI MASANIN 13. CUMHURBAŞKANI İÇİN ADAYI KİM OLACAK?

"İki aday ihtimali ortadan kalktı mı?" sorularına daha önce Kılıçdaroğlu, bunu da görüşeceklerini ancak ortak aday talebini defalarca açıkladıklarını ifade etmişti.  Kılıçdaroğlu, altı liderin Türkiye'nin sorunlarına kilitlendiğini vurgulayarak, "Bir kişiyi cumhurbaşkanı adayı olarak belirleyeceğiz. Belirleyeceğimiz adayın ortak çalışma geleneğini sürdürmesi lazım. 'Her şeyi ben yaptım, ben biliyorum' anlayışına sahip olmaması lazım. Devleti iyi tanıması, devletin ne olduğunu bilmesi lazım. Devlette liyakatin ne olduğunu bilmesi lazım." İfadelerini kullanmıştı.