Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'ta! 3 anlaşma imzalandı! Erdoğan İsrail tehdidine vurgu yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Arnavutluk ile 3 anlaşma imzalandığını ifade etti. İsrail tehdidine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Netanyahu küresel düzene tehdit, İsrail üstünde gerekli baskı oluşturulmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'ta! 3 anlaşma imzalandı! Erdoğan İsrail tehdidine vurgu yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Tarihi bağlar ve kültürel yakınlıktan güç aldığımız Arnavutlukla ilişkiler bir asrın ötesine uzanıyor. Tarım, yükseköğretim, halkla ilişkiler alanlarında az önce imzaladığımız üç anlaşma ile ilişkilerimizi ilerletme konusundaki irademizi teyit ettik. Ticaret hacmimizi 2 milyar düzeyine çıkarmak için çabalarımızı sürdürüyoruz.

Değerli dostum Rama ile terör örgütleri ile ortak mücadele konusunu ele aldık. Mücadelemize etkin bir şekilde devam edeceğiz. Küresel ve bölgesel konularda da fikir alışverişinde bulunduk. Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarındaki durum görüşmemizin öncelik maddesi oldu.

NETANYAHU HÜKÜMETİ ARTIK KÜRESEL DÜZENİ TEHDİT EDİYOR

Netanyahu hükümetinin artık küresel düzeni tehdit eden durumunu görüştük. Bir yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın utancıdır. İsrail üstünde gerekli baskı oluşturulmalı.

Kalıcı ateşkes, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerinde baskı için uluslararası toplum olarak elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor.

Askeri, siyasi, ekonomik ticari ve bunların yanında turizme yönelik attığımız adımlarla istişarelerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

"ASKERİ ALANDA BÜYÜK İŞBİRLİĞİNE VARDIK"

Daha sonra sözü alan Arnavutluk Başbakanı Rama, şunları söyledi:

"Ne zaman biz bir araya gelirsek kendisi tekrar vurgular ki, Türkiye ve Arnavutluk arasında ekonomik olarak potansiyelimizi tam olarak ifade edemiyoruz. Varmak istediğimiz 2 milyar avro hedefini tutturacağız. Türk vatandaşlarının Arnavutluk ziyaretinde yılın ilk 8 ayında yüzde 85 artış var. Bu sayı daha da artacak. En hızlı şekilde hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.

Birçok mutabakata vardık ve işbirlikleri imzaladık. Dört gözle beklediğimiz bir anlaşma vardı ki o da İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Tiran'da bir kampüs açmasıydı. Özellikle yüksek lisans bölümleri için.

Askeri alanda büyük bir işbirliğine vardık.Türkiye'nin bu alanda ciddi bir üretimi var.Teröre karşı ortak duruşumuz var.

Ukrayna'daki Rus saldırganlığının karşısındayız. Herkes de bu saldırganlığın karşısında olmalı.