Cumhurbaşkanı Erdoğan Aydın’da gençlerle buluştu! Erdoğan’dan seçim mesajı: 14 Mayıs'ı etkilemek istiyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da 'Gençlik Buluşması' programına katıldı. Gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bay bay Kemal'de teröristlerle omuz omuza işte fark bu. Ben inanıyorum ki benim aziz milletim bunlara demokrasi dersini inşallah sandıkta verecek. Allah'ın izniyle 14 Mayıs bizimdir, endişe etmeyin." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aydın’da gençlerle buluştu! Erdoğan’dan seçim mesajı: 14 Mayıs'ı etkilemek istiyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes Üniversitesi'nde düzenlenen Aydın Gençlik Buluşması'na katılarak açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Muhteşem bir açılış törenimiz oldu ardından Nazilli'ye geçtik. Nazilli'de muhteşem üstü bir miting yaptık. Sizlerin vasıtasıyla ülkemizin ve gönül coğrafyamızın dört bir yanındaki gençlerimize selam ve sevgilerimizi gönderiyorum. Böylesine muhteşem ve muazzam bir atmosferde gönüllerimizi buluşturmamıza vesile olan genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. Sizlerin şu dayanışmasını görüp de iftihar etmemek mümkün mü? Bay Bay Kemal de teröristlerle omuz omuza Ankara'dan İstanbul'a yürüdü. Fark bu işte. Bu kadar basit. 14 Mayıs'ta da ben inanıyorum ki biz bunlara demokrasi dersini sandıklarda vereceğiz. Türkiye'nin aydınlık yarınları bizimdir, 2023 de bizimdir. 14 Mayıs bizimdir endişe etmeyin. Sizlerin şu heyecanında 14 Mayıs'ı, tarihe altın harflerle kaydolacak büyük bir zaferin müjdesini görüyorum. Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir demek için sabırsızlanan bir gençlik görüyorum. Karşımda Batılı efendilerinden aferin alabilmek için 40 takla atan mandacılara özgüven dersi verecek bir gençlik görüyorum. Bu salonda tehditle, baskıyla, psikolojik harp oyunlarıyla iradesine zincir vurdurmayacak kahraman bir milletin yiğit evlatlarını görüyorum. Sizin kalbinizde yer edinmek sizlere yoldaşlık yapmak benim için hep ifithar vesilesi oldu. Sizin tertemiz yüzlerinize baktıkça hep daha çok çalıştık ülkeye ve millete hizmet davamıza daha sıkı sarıldık. Siz bize ilham verdiniz. Siz bize saldırılar karşısında direnme gücü verdiniz. Siz bize daha büyük hedeflere yürüme cesareti verdiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aydın’da gençlerle buluştu! Erdoğan’dan seçim mesajı: 14 Mayıs'ı etkilemek istiyorlar - Resim : 1

“GÜMBÜR GÜMBÜR 14 MAYIS’A YÜRÜYORUZ”

Cumhur İttifakı olarak gümbür gümbür 14 Mayıs'a yürüyoruz. Aydın ile birlikte tüm Türkiye'ye hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Gençlerimizin hedeflerine mani olan hangi engel hangi zorluk varsa hepsini tek tek gidermekte kararlıyız. Üniversite sayımızı 76'dan 208'e çıkarttık. Arıtk üniversitemiz olmayan il kalmadı. Göreve geldiğimizde gençlerimizin en büyük sıkıntılarından biri üniversite harçlarıydı. Şimdi üniversite harçları sorunu kaldı mı? Ben gençlere sesleniyorum, gençler bu harçları kaldıran iktidar AK Parti iktidarıdır. Toplam yurt sayımızı 800'e yurtlarımızın yatak kapasitesini ise 850 bine çıkarıdk. Bunu biz yaptık. Ellerinde büyükşehir belediyeleri var kaç tane yurt yapmışlar? Tatil dönemlerinde yurtlarımızın kapılarını gençlerimize açtık. 325 binden fazla gencimiz devletimizin yurtlarında ücretsiz olarak konaklayarak 81 ilimizi gönüllerince gezdi. Bu yıl 15 farklı ilimizde 15 farklı temada hayata geçirilen kış kamplarının 7. dün itibarıyla tamamladık. Bizim nazarımızda her bir genç kardeşim özeldir. Hangi siyasi fikre sahip olursa olsun gençlerimizin tamamı bizim gözbebeğimizdir.

"BAY KEMAL SEN NEYİ SİLDİN, SENİN BELEDİYELERİN NEYİ SİLDİ"

Öğrencilerimiz kredi veya burs imkanlarınız ile destekliyoruz. Ayrıca yurtlarda kalan öğrencilerime aylık 1800 lira beslenme yardımı veriyoruz. Borcu olan öğrencilerimiz endeks borçlarını sildik. Bay Kemal sen neyi sildin, senin belediyelerin neyi sildi. Geçen yıl 300 binden fazla gencimiz yurtlarda sağlan imkanlarla ülkemizi gezdi. Sporda, sanatta, eğitimde ve sağlıkta sayısız projeyi devreye alarak sizlerin yanında olduk. İnşallah bunlarla sizlerin yanınızda olmaya devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aydın’da gençlerle buluştu! Erdoğan’dan seçim mesajı: 14 Mayıs'ı etkilemek istiyorlar - Resim : 2

"85 MİLYON BİZİM CANIMIZ, CİĞERİMİZDİR"

Bizlerin nazarında her bir genç özeldir. Hangi siyasi fikre sahip olsa da gençlerimiz bizim gözbebeğimizdir. Her biri farklı bir dünyayı eşsiz bir potansiyeli taşıyan gençlerimiz çoğu dışardan ithal çabalarla gençlerimiz belli ideolojilere yönlendirmektedir. Birileri gençlerimiz çeşitli ideolojilerde karıştırıp gençlerimiz kullandılar. Tarihimizde bunun örnekleri var Merhum Menderes'i gençleri kıyma makinesine atıyorlar yalanıyla dar ağacına gönderdiler. Menderesi dar ağacına götürenler halkına aşık bir siyasetçiyi halkından kopardılar. Aynı kişiler Türk-Kürt sağcı- solcu diyerek gençlerimizi birbirine düşürdüler. AK Parti'nin idealleri içinde kim kimdir diye bir şey yok. 85 milyon bizim canımızdır, ciğerimizdir.

"ESKİ TÜRKİYE HEVESLİLERİNİ 14 MAYIS'TA TEKRAR SANDIĞA GÖMECEĞİZ"

Bay Kemal Diyarbakır annelerini kaç kere ziyaret ettin. Bölücü örgütün kaçırdığı gençler 15 ila 20 yaşta. Bu gençleri dağ kaçırıp eline silah vereceksin ve sen kandilin baronlarıyla dirsek dirseğe olacaksın. CHP'den bu ülkeye hiçbir şey olmaz. Kendi evlatlarını yurtdışında okutanlar bu ülkenin çocuklarını dağa gönderdi.

"KÜRESEL GÜÇLER ŞİMDİDEN YOĞUN ÇABA HARCIYOR"

Emperyalistlerin bu ülkenin gençlerini harcama oyunları hamd olsun bize nasip oldu. Son 20 yılda teröre karşı yürüttüğümüz mücadele ile bu vahşi düzene son verdik. Gençlimizi sömüren ne kadar habis yapı varsa dur dedik. Sevgili gençler, Türkiye'nin seçimleri küresel siyaset açısından ne kadar önemli olduğunu yabancı basın yazıyor. Küresel güçler şimdiden yoğun çaba harcıyor.

"SEÇİM ARİFESİNDE KAMUOYUNU ETKİLEME ÇABALARINI TAKİP EDİYORUZ"

İfade özgürlüğü altında değerlendirilen musaf yakma eyleminin ardından bu niyet vardır. Seçim arifesinde Türkiye kamuoyunu etkileme çabalarını takip ediyoruz. Muhalefetin oluşturduğu sahte gündemlerin amacı da gayesi de budur. Türkiye Yüzyılının şafağını söktüğü gün gibi ortadayken milli irade düşmanlarına bay bay demeye hazırlanıyor muyuz? Eski Türkiye heveslilerini 14 Mayıs'ta tekrar sandığa gömeceğiz. Gençler ben size güveniyorum inanıyorum.

"CHP ZİHNİYETİ MİLLİ İRADEYE HİÇ BİR ZAMAN SAYGI DUYMAMIŞTIR"

Her şeyden önce yeter söz milletindir sözünün hak sahibi olan kardeşimizden helallik almaları gerekir. Adnan Menderes, Hasan Polatkan ile nasıl helalleşecekler. Biz bu işi onlardan devraldık ve devam ettiriyoruz. CHP zihniyeti milli iradeye hiç bir zaman saygı duymamıştır. Bunlar milletin sırtından geçinmeyi gaye almıştır. Benim milletim onlara bu yetkiyi vermemiştir. 14 Mayıs'ta da vermeyecektir. Üye gençlerimiz 1 milyon civarında sadece genç üyelerimizin toplamına bile bunlar ulaşamıyorlar. Genç arkadaşlarımız çok sıkı tutacağız sağlam tutacağız inşallah 14 Mayıstan sonrada bu işe devam edeceğiz.

"KARARNAMEYİ AÇIKLAYACAĞIZ"

Bizim öyle bir derdimiz yok. Onlar daha adayını belirleyemedi. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah kararnameyi açıklayacağız. Bununla birlikte seçim havasına daha da girmiş olacağız.

Bugün Hocamızın siyasi mirasına çökmüş olan zat malum altılı masada kimlerle olduğunu görüyorsunuz. O daha siyasetin içinde yokken ben siyasetin içindeydim. Partimiz için çalıştık. Tabii Erbakan Hocamızın bazı idealleri vardı. Sanayiden eğitime, okullardaki başörtüsü sorununa kadar. Bu sorunları çözmek hocamıza nasip olmadı bize nasip oldu. Biz bu sorunları çözdük.

İstanbul'da biz aldığımız zaman her yer çöptü, şimdi bunları görebiliyor muyuz? Bunları biz çözdük, niye? Biz olaya Ferhat ve Şirin olarak baktık dağları delerek milletimize ulaştık. Fatih gemileri karadan yürüttü biz de denizin altını kazdık. Marmaray, Avrasya Tünelini yaptık. Biz Erbakan Hocamızın izini sürdürmeyi başardık. Temel bey orada olması kendi bileceği bir iş.