Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: İstanbul deprem acil eylem planını devreye soktuk!

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenen İstanbul depremiyle ilgili "İstanbul'da deprem acil eylem planını valiliğimiz aracılığıyla devreye soktuk. Öncelikle okullarımız denetlendi, 93 okul tahliye edildi. Depreme ve diğer afetlere karşı bize engel çıkaran hususları bertaraf etmekte kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: İstanbul deprem acil eylem planını devreye soktuk!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Kahramanmaraş depremlerinin binlerce can kaybına ve ağır hasara yol açtığı Hatay'da incelemelerde bulundu. Erdoğan ve Bahçeli yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan depremde ağır hasar alan kent merkezlerinin ovalardan dağlara kaydırılacağını açıkladı.

 "İSTANBUL'DA DEPREM ACİL EYLEM PLANINI VALİLİĞİMİZ ARACILIĞIYLA DEVREYE SOKTUK"
Beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan "İstanbul'da deprem acil eylem planını valiliğimiz aracılığıyla devreye soktuk. Öncelikle okullarımız denetlendi, 93 okul tahliye edildi. Depreme ve diğer afetlere karşı bize engel çıkaran hususları bertaraf etmekte kararlıyız." dedi.

 "KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ENGELLEYEN HERKESİ MİLLETİMİZLE PAYLAŞACAĞIZ"
Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili ise Erdoğan "Kentsel dönüşüm planlarımızı benim vatandaşım engellemesin. Eğer kentsel dönüşüm noktasında plan yapıyorsak vatandaşlarımız da bize yardımcı olsun. Kentsel dönüşüm planlarını engelleyen herkesi milletimizle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

93 OKULA TAHLİYE KARARI VERİLMİŞTİ
Geçen hafta İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi (İSMEP) kapsamında 93 okul riskli olarak belirlenmişti. Riskli okulların tahliye edilmesine ve öğrencilerin başka okulların nakledilmesine karar verilmişti.