Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında Batı'ya seslenmişti! Eleştirileri dünyada böyle yankı buldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında Gazze'de devam eden savaşa ve bölgedeki son gelişmelere değindi. Erdoğan, "Netanyahu'nun planı felakate yol açar" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanın bu ifadeleri dünya basınında geniş yankı buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında Batı'ya seslenmişti! Eleştirileri dünyada böyle yankı buldu!

Daha fazla ülkenin Filistin'i tanıması için Türkiye'nin temaslarını sürdüreceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " İsrail'in şimdi de gözünü Lübnan'a diktiği anlaşılıyor. Batı'nın İsrail'in sırtını sıvazladığını görüyoruz. Lafa gelince adaletten dem vuran devletlerin Netanyahu'nun esiri olması zavallılıktır. Netanyahunun savaşı bölgeye yayma planı büyük felakete yol açacak. Gazze'de yaşananlar İslam aleminin acziyetini gösteriyor. Batı'dan önce İslam alemi ve kardeş ülkelerin tepki göstermesi gerekir." uyarısında bulundu.

 

AFP SON DAKİKA BİLGİSİ OLARAK GEÇTİ 

Agence France-Press haber ajansı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını son dakika bilgisi olarak okuyucuları ile paylaştı. Erdoğan'ın "Netanyahu'nun savaşı bölgeye yayma planları büyük bir felakete yol açacaktır" sözlerini ön plana çıkaran AFP, Erdoğan'ın uyarısının Hizbullah ve İsrail arasındaki gerilimin topyekun bir savaşa dönüşme endişesinin zirveye vurduğu bir dönemde geldiğini yazdı.

 

AL JAZEERA VE TIMES OF ISRAEL GAZETESİ DE PAYLAŞTI 

Al Jazeera da 'Erdoğan, Netanyahu'nun savaş planlarının büyük bir felakete yol açacağı konusunda uyardı' başlığını kullanırken, Times of İsrael Gazetesi de Erdoğan'ın uyarısının zamanlamasına dikkat çekti.

VOA, Erdoğan'ın İsrail'in Lübnan sınırına yönelik askeri operasyonlarının savaşın yayılmasına neden olabileceğini belirttiğini ve Batı'yı Netanyahu'ya verdiği destek için eleştirdiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında Batı'ya seslenmişti! Eleştirileri dünyada böyle yankı buldu! - Resim : 2

İSRAİL'İN SAVAŞ YAYMA PLANINI ELEŞTİRDİĞİ YAZILDI 

Al Arabiya da Erdoğan'ın Batı'yı hedef aldığını ve İsrail'in savaşı yayma planlarını eleştirdiğini vurguladı.

İSLAM ALEMİNE DAYANIŞMA ÇAĞRISI ÖN PLANA ÇIKARILDI

The Jerusalem Post gazetesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam alemine yaptığı dayanışma çağrısını ön plana çıkardı.