Cumhurbaşkanı Erdoğan iştirak etti! Çinli BYD firması ile 1 milyar dolarlık anlaşma!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD Başkanı Wang Chuanfu ve beraberindeki heyeti Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Elektrikli araç üreticisi Çinli BYD ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında 1 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iştirak etti! Çinli BYD firması ile 1 milyar dolarlık anlaşma!

Türkiye tam 27 yıl aradan sonra ilk kez doğrudan yabancı otomotiv yatırımına hazırlanıyor. Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması, Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile Ar-Ge merkezi kuracak.

ÇİNLİ BYD FİRMASININ YAKLAŞIK 1 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırıma yönelik anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iştirak etti! Çinli BYD firması ile 1 milyar dolarlık anlaşma! - Resim : 1

150 BİN ARAÇ KAPASİTELİ ÜRETİM TESİSİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı "Çinli BYD firmasının yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli üretim tesisi ve mobilite AR-GE merkezi kurması öngörülüyor." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iştirak etti! Çinli BYD firması ile 1 milyar dolarlık anlaşma! - Resim : 2

5 BİN KİŞİYE DOĞRUDAN İSTİHDAM

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Elektrikli araç üreticisi BYD firmasının yatırımı ile 2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste 5 bin kişiye doğrudan istihdam planlanıyor." ifadelerine yer verildi.