Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te konuştu: ''Sen kimsin ona yasak koyuyorsun''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te açıklamalarda bulundu. İsrail’in Antonio Guterres'i 'istenmeyen adam' ilan ederek ülkeye girişini yasaklama kararını eleştiren Cumhurbaşkanı “Sen kim oluyorsun da BM Genel Sekteri’ne yönelik BM’ye gelemeyeceğine yönelik ferman gönderiyorsun?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te konuştu: ''Sen kimsin ona yasak koyuyorsun''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2024'te konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı selamlayarak başladığı konuşmada ''Adana'nın, Çukurova'nın çalışkan gençlerini, vizyoner gençlerini, ülkesi ve milleti için hayal kuran vatanperver gençlerini saygıyla selamlıyorum'' dedi.

CUMHURBAŞKANI ŞAKİRPAŞA HATIRLATMASIYLA BAŞLADI

''Adana bugün çok farklı'' diyen Cumhurbaşkanı, ''10 Ağustos'ta Adana'ya gelmiş muhteşem bir projenin açılışını yapmıştık. Uluslararası Çukurova Havalimanı'mızıtüm bölgenin hizmetine sunmuştuk. Şimdi de Şakirpaşa'yız.'' ifadelerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlıca açıklamaları şu şekilde:

Dünyanın en büyük havacılık uzay ve teknoloji festivali için Adana'nın misafiriyiz. Bugün Adana gençlerimizin coşkusuyla bir başka güzel. Bugün burada sadece milli teknoloji hamlemizin göz kamaştıran eserleri yok aynı zamanda parlak zihinlerimiz var

Biz Çukurova Havalimanı'nı açtığımızda birileri algı çalışması yürüttüler, siyasi ahlaka sığmayan bir sürü iddiayı gündeme taşıdılar. İddiaların gerçek olmadığı ortaya çıktı.

"SEN KİMSİN GUTERRES'E YASAK KOYUYORSUN?"

İsrail yönetiminin Orta Doğu’da gerilimin acilen düşürülmesi çağrıları yapan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’i “istenmeyen adam” ilan ederek ülkeye girişini yasakladığını duyurmasına ilişkin konuşan Erdoğan şu ifadeleri kaydetti:

Bölgede ateşkese, barışa her yaklaşıldığında İsrail hükümeti bu süreci dinamitleyecek bir provokasyona imza atıyor. Ateşi tüm bölgeye yaymak, coğrafyamızı kana boğmak için her yola başvuruyorlar. Uluslararası hukuk tamamen rafa kaldırılmış durumda. Utanmadan, sıkılmadan BM Genel Sekreteri Guterres’e, BM’ye gelemez diye meydan okuyor. Şimdi 196 tane ülke herhalde BM Genel Sekreteri’ne sahip çıkacaktır. Sen kim oluyorsun da BM Genel Sekteri’ne yönelik BM’ye gelemeyeceğine yönelik ferman gönderiyorsun."

"GÜMBÜR GÜMBÜR DÜNYAYA HAYKIRIYORUZ"

Şakirpaşa kapandı mı? Şakirpaşa açık mı? E buyrun biz de bugün Şakirpaşa’ya indik. Şakirpaşa’da Teknofest fuarını şu anda gümbür gümbür dünyaya haykırıyoruz. Algı operasyonların etkilenip Şakirpaşa ne olacak diye endişelenen Adanalı gençlerimize sesleniyorum. Asla endişe etmeyin. Şakirpaşa eskisinden daha hayati görevler icra edecek. Teknofest sadece bir başlangıç.

Türkiye’nin teknoloji serüveni, dert ve ideal sahibi şahsiyetlerin emekleriyle şekillendi. Biruni, Ulubey, Harezmi, Piri Reis ve daha nice büyüğümüz bu uğurda fikir ve yürek teri döktü. Onlar inandıkları yoldan yürümekten hiçbir zaman vazgeçmediler.

"İÇERDEN VE DIŞARDAN İHANETLERE UĞRADIK"

Bugün hepimizi gururlandıran Teknofest’e ulaşmak asla kolay değildi. Son 22 yılda elde ettiğimiz hiçbir kazanım, bize altın tepside sunulmadı. Zorluklarla karşılaştık, engellerle buluştuk. Sabotajlara maruz bırakıldık. İçeriden ve dışarıdan ihanetlere uğradık. Neyi başardıysak bileğimizin gücüyle başardık. Yüreğimizi, gerektiğinde canımızı ortaya koyarak başardık. Dün bize parasıyla savunma sanayi teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik.

ÖZDEMİR BAYRAKTAR'I ANDI

Özdemir Bayraktar, insansız hava araçlarında çığır açan bir isimdi. Baykar’ın bugün hayata geçirdiği pekçok projenin fikir babasıydı. Kararlıydı, azimliydi, cesurdu. Yılmadı ve yıldırmadan da yoluna devam etti. Kendi ifadesiyle durumdan, vazife çıkaran idealist bir insandı. Bugün İHA ve SİHA’larımız 50’den fazla ülkede Türk savunma sanayisini temsil ediyorsa bu başarıda çok büyük payı vardır. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum."

''ZİHNİ KÖLELEŞTİRİLMİŞ FELAKET TELLALLARINA KULAK ASMAYIN''

Bizim eksiklerimizi telafi edecek olanlar, gençler. Sizler Türkiye’nin umudusunuz. Sizler Türkiye’nin aydınlık yarınlarısınız. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak sizlerden isteğim hayallerinizin peşinden gitmeyi asla bırakmamanızdır. Zorluklara aldırmadan, sabırla hedeflerinize doğru yürümekten asla vazgeçmeyin. ‘Yapamazsınız’ diyen zihni köleleştirilmiş felaket tellallarına kulak asmayın. Unutmayın, sabır acıdır, zordur. Ama meyvesi daima tatlıdır.

Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye 22 yıl öncesinin Türkiyesi asla değil. Ekonomide, savunmada, eğitimde, teknoloji altyapısında 22 yıl öncesiyle kıyas dahi edilemeyecek bir Türkiye’de yaşıyoruz. Son 22 yılda sizinle hayalleriniz arasına girebilecek birçok engeli kaldırdık.

“MİLLİ GELİRDE 1,1 TRİLYON DOLAR SINIRINI AŞTIK”

Milli gelirde tarihimizde ilk kez 1,1 trilyon dolar sınırını aştık. Nereden, nereye? Savunma sanayinde yerli ve milli üretimin payını yüzde 80’lere çıkardık. İHA’larda dünyanın ilk üç ülkesi arasındayız. Araştırma, geliştirme merkezi sayımızı sıfırdan bin 328’e çıkardık.Merkezinde siz gençlerimizin olduğu 21. Yüzyıl Türkiyesini, ilimle, teknolojiyle inşa etmenin gayreti içerisindeyiz. Yeni Türkiye’yi büyük ve güçlü Türkiye’yi yansıtan en önemli tablo bu sene 10’uncusu düzenlenen Teknofest’tir. Her geçen yıl katılımcı sayısı artan Teknofest, çok geniş yelpazedeki yarışmalarıyla teknoloji ekosistemine ışık tutuyor."

"COĞRAFYAMIZI İÇTEN İÇE ÇÖKERTİYOR"

Bölgemizde son yılların en sancılı yılları yaşanıyor. Çatışma ve savaşlar coğrafyamızı içten içe çökertiyor. Gazze ve Lübnan’daki katliamları millet olarak içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. Gazze’ye yönelik İsrail saldırıları başlayalı neredeyse bir yıl oldu. Çoğu çocuk ve kadın 50 bin kardeşimiz siyonist İsrail tarafından katledildi. 100 bine yakın insan yaralandı.

NASRALLAH HATIRLATMASI

İsrail, Hamas bahanesiyle önce Gazze’yi işgal etti. Şimdi de Hizbullah bahanesiyle Lübnan’da kan döküyor. Filistin’in seçilmiş son başbakanı Haniye’yi şehit ettikten sonra geçtiğimiz günlerde de Hizbullah lideri Nasrallah’ı katlettiler

"NİHAİ HEDEFİN NERESİ OLDUĞUNU ANLAMAK İÇİN KAHİN OLMAYA GEREK YOK"

Bölgemizde sadece Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’la sınırlı kalmayacak sinsi bir plan uygulamaya konulmuştur. Bu planın nihai hedefinin neresi olduğunu görmek ve anlamak için kahin olmaya gerek yok. Tarih bilen, dinler tarihi bilen, siyaset bilen herkes meselenin Kudüs’le, vadedilmiş topraklar hezeyanıyla bağlantısını zaten idrak edecektir.

"SAHADAKİ GELİŞMELERİ ANBEAN TAKİP EDİYORUZ"

Vadedilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliriz. 30 kilometre mesafede adeta Türkiye’ye meydan okuma yarışına giriyorlar. Bunları biz gayet iyi biliriz. Sahadaki gelişmeleri an be an takip ediyoruz. Komşularımızla ve bölgedeki tüm kardeş ülkelerle işbirliğimizi bu anlayışla ileriye taşıyoruz. Zalimler karşısında insanlık cephesini güçlendirmenin gayretindeyiz."