Erdoğan uyardı: Felaket habercisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,, Beştepe'de Yunus Emre Yılı Ödül Töreni'nde açıklama yaptı. Erdoğan, "Sosyal medyada kullanılan dil, Türkçe için felaket habercisidir. Buna karşı tedbir almalıyız" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunus Emre Yılı Ödül Töreni'nde açıklama yaptı.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Yunus Emre'nin sevgi ve barış dilini dünyanın dört bir yanına taşıyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İlmin bütün dallarında Türkçe eserler temin edildi.
"Türkçe için felaket habercisi''
Yeni kelimeler düşünce ufkumuzu da daralttı. Sosyal medyadaki dil Türkçe'miz için tam bir felaket habercisidir. Sosyal medyada kullanılan dil Türkçe'miz için bir felakettir. Buna karşı tedbirler almalıyız.
Türkçe'mizi korumak, geliştirmek ve zenginleştirmek için verdiğimiz mücadele, esasında bir milli mücadeledir, bir beka meselesidir.
"Bugün milletimizin Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni anlayamaması...''
Bugün milletimizin henüz bir asır önce yazılan Mehmet Akif şiirlerini, Ömer Seyfettin hikâyelerini, hatta Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini anlayamaması, dilimize yapılan suikastın büyüklüğünü gözler önüne sermektedir."
"Türkçemiz başka güzeldir''
Bugün burada bizi bir araya getiren yunus Emre'nin asırları aşıp gelen kahramanlığıdır. Hz. Adem ile Hz. Havva'dan beri farklı diller, kültürler ortaya çıkmıştır Farklı lisanlar insanlığı buluşturan lisanlardır. Türkçemiz başka güzeldir.
Türkiye maalesef her iki teröre de maruz kalmıştır. Dilini yaşatamayan bir milletin benliğini kaybederek yok olması kaçınılmazdır. Bunun için hep önce dil diliyoruz. Türkçe'yi yaşatmadan geleceğe güvenli bakamayız. Medya dilimizin korunmasının da ana mecrasıdır. Medyada doğru Türkçe kullanımı ile hassasiyeti çok yerinde görüyor ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.
"Sosyal medyadaki dil, Türkçe'miz için tam bir felaket habercisidir''
Yunus Emre'nin sevgi ve barış dilini, Anadolu'nun irfanını dünyanın dört bir yanına taşıyanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Milletimiz üzerine yağan belayı defederek bu topraklarda kök saldı. Dilini de Kur'an ile güzelleştirdi. Yazı dilimiz ile konuşma dilimiz arasında fark oluşmuştu. Çabalarla yazı ve konuşma dili arasındaki fark kapatıldı.