Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş çağrı: Gerekirse güç kullanılsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye'de 28 Şubat zihniyetini hortlatmaya çalışanlara işaret eden Erdoğan "Ayrımcılık günleri artık geride kalmıştır." dedi. Erdoğan, İsrail'in saldırılarıyla ilgili BM'ye kuvvet kullanma çağrısında bulundu. Piyasadaki fahiş fiyat denetimlerinin sıklaşacağına da dikkat çeken Erdoğan, Türkevi'yle ilgili eski CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş çağrı: Gerekirse güç kullanılsın

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15.35'te toplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 4 saat süren Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

"AYRIMCILIK GÜNLERİ ARTIK GERİDE KALDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bölgemizde her gün bir yenisi patlak veren krizlere rağmen Türkiye’nin refahı için aralıksız çalışmaya devam ediyoruz.

Krizlere rağmen Türkiye'nin huzuru için çalışıyoruz. Orta Doğu’yu kan gölüne çevirenler Balkanlar’ı da kaşıyor. Balkanlar'da barıştan yanayız. Ayrılıkçıların niyetini biliyoruz.

Faşizan manşetler tekrar atılıyor. 28 Şubat zihniyetini yeniden hortlatmaya çalışıyorlar. Ayrımcılık günleri artık geride kalmıştır. Bu makamlarda olduğumuz sürece hiç kimse o kara günleri geri getiremeyecek. Demokrasiyi hazmetmekle sorunu olanlarla mücadelemizi hukuk zemininde devam ettireceğiz.

Son yıllarda bilhassa 15 Temmuz gecesi sergiledikleri duruş nedeniyle Diyanet Başkanlığımıza bir linç kampanyası yürütülüyor. Farklı yaşam tarzlarından rahatsızlık duyuyorlar.

"DEVLET TÜM KURUMLARIYLA MİLLETİNDİR"

Bu devlet hiçbir ayrım yapmadan tüm kurumlarıyla milletindir. İnsanımızın başörtüsünden, sakalından dolayı ikinci sınıf vatandaş olarak görüldüğü artık geride kalmıştır. Devletin sahibi, hangi inanca, kökene, siyasi görüşe mensup olursa olsun, 85 milyonun tamamıdır.

Adalet hizmetlerinde ülkemizi hak ettiği yerine getirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz.

Geçtiğimiz günlerde kalleşçe şehit edilen Şeyda Yılmaz'ın şahsında tüm şehitlerimizi yad ediyorum.

Her zaman söylüyorum: Bizim polisimiz, jandarmamız, askerimiz vatandaşımıza karşı müşfik; ama suç işleyenlere, suçta kibirlenenlere karşı daima tavizsiz olmalıdır.

Vazifesini hakka, hukuka, ahlaka uygun şekilde icra eden tüm güvenlik görevlilerimizin Türkiye Cumhurbaşkanı olarak her zaman yanındayım.

KILIÇDAROĞLU'NA NEW YORK'TAKİ TÜRKEVİ BİNASI TEPKİSİ

Birleşmiş Miletlerle birlikte Türkevi'miz de küresel diplomasinin nabzının attığı merkezlerden biri haline geldi.

New York’u her ziyaretimizde, görenleri kendine hayran bırakan böyle bir eseri ülkemize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Ana Muhalefet Partisi’nin devrik eski genel başkanının, Türkevi’nden niçin bu kadar rahatsız olduğunu da açıkçası anlayamıyoruz. Türkevi binamız, tıpkı şu an çatısı altında olduğumuz Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz gibi 85 milyonundur, 85 milyonun iftihar vesilesidir. Kapısı da milletin evi gibi, Türk Milleti’nin her bir ferdine açıktır. Bunda ayıplanacak, eleştirilecek bir durum da göremiyoruz. Türkiye’nin başarılarına sevinmek yerine bundan gocunanları bugün bir kez daha milletimizin vicdanına havale ediyoruz.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI: EN BÜYÜK TEPKİYİ İSLAM ÜLKELERİ VERMELİ

İsrail’in sivil-asker ayrımı gözetmeden sürdürdüğü saldırılara bağlı olarak Lübnanlı kardeşlerimizin ihtiyaçları da katlanarak artıyor. Şimdiden yüz binlerce sivil yerlerinden edildi. Milletimizin yüz akı olan sivil toplum kuruluşlarımız, zor koşullara rağmen sahadalar; insani yardım noktasında ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de İsrail’in saldırılarını durdurması için diplomatik temaslarımıza hız verdik.

İsrail'in sivil-asker ayrımı gözetmeden yaptığı saldırıların arından Lübnanlı kardeşlerimizin insani yardımlara olan ihtiyacı artıyor.

Lübnan Başbakanı Mikati’yle görüşmemizde Türkiye’nin güçlü desteğinin yanlarında olduğunu çok net biçimde söyledim. İlk etapta acil ilaç ve tıbbi malzeme yardımımızı bölgeye süratle gönderdik. 30 ton insani yardım malzemesi çarşamba günü Beyrut’a ulaştı. Güvenlik şartları elverdiği ölçüde yardımlarımızı devam ettireceğiz.

İsrail'in saldırılarını durdurmak için diplomatik temaslarımıza hız verdik. Uluslararası toplum İsrail'in haydutluğuna daha fazla sessiz kalamaz. En büyük tepkiyi İslam ülkeleri vermeli.

BM'YE GAZZE'DE İSRAİL'E KARŞI KUVVET KULLANMA ÇAĞRISI

BM Genel Kurulu'nun 1950 tarihli Barış İçin Birlik Kararında olduğu gibi kuvvet kullanma tavsiyesinde bulunma yetkisi süratle devreye alınmalıdır.

FAHİŞ FİYATLARA DENETİM

Piyasadaki fahiş fiyatlara karşı denetimlerimiz sıklaşacak.

Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovasına özel olarak odaklanacağız. Bu bölgelerimizde sulama yatırımlarını tamamlamayı, akıllı tarım uygulamalarına hızla geçmeyi, kırsal ekonomileri çeşitlendirmeyi ve turizm gelirlerini artırmayı hedefliyoruz.

Özel sektörümüz için “Yerel Kalkınma Hamlesi” teşvik programını da önümüzdeki haftalarda ilan edeceğiz."