Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'Eski sömürü çarklarını çevirmek isteyenler bizden rahatsız oluyorlar'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanında, Jandarma ve Emniyet teşkilatlarına yeni araçların hizmete alımı dolayısıyla düzenlenen programda açıklamalarda bulundu. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılara ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı, savunma sanayii alanındaki gayretlere dikkat çekerek ''Bunun ne kadar önemli olduğunu gördük'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'Eski sömürü çarklarını çevirmek isteyenler bizden rahatsız oluyorlar'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanında düzenlenen törende konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde: 

Her birinize Türk polis, jandarma ve emniyet personeline teşekkür ediyorum. Bugün jandarma ve emniyet teşkilat teşkilatlarımıza 7 bin 204 araç teslim törenini gerçekleştiriyoruz. Bu araçlar güvenlik faaliyetlerimizin daha etkili yürütülmesini kolaylaştıracaktır. Polisimizin ve jandarmamızın ayağının değmediği, devriye atmadığı bir yer olamaz. Kolluk birimlerimizi daha caydırıcı kılacak olan teknik donanım ve imkanlardır. 

MAFYA ÇETELERİ AÇIKLAMASI

Biz yakın tarihimizde güvenlik noktasında yaşanan sıkıntıları çekmiş bir ülkeyiz. Ülkemizi büyük yatırımlarla donatırken Türkiye Yüzyılının önemli kolonlarından birini güvenlik olarak gördük. Mafyayla çetelerle mücadele bunlardan biriydi. Vatandaşımızın huzurunu kast edenler karşılarında devletimizin güvenlik birimlerini buldu. 

''GÜÇLENEN TÜRKİYE'DEN RAHATSIZLAR''

Savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı azaltmak, bu alanda muhannete muhtaç olmamak için her türlü gayreti gösteriyoruz. Lübnan'a karşı düzenlenen siber terör saldırılarıyla bunun ne kadar hayati önemde olduğunu bir kez daha gördük. Hem yerli milli yazılım geliştirme projelerimizin hem milli teknoloji hamlemizin hem de elektronik harp sistemlerine yaptığımız yatırımların kıymeti böylece anlaşılmış oldu. Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşana kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz. İnşallah bunu da sizlerle birlikte başaracağız. Polisimiz, jandarmamız, askerimiz, istihbaratımız, güvenlik korucularımız katil sürülerinin peşini bırakmıyor, inlerini tek tek başlarına geçiriyor. Aynı durum çeteler için, mafyalar için, organize suç şebekeleri için, zehir tacirleri, insanlıktan nasibini almamış insan tacirleri için de geçerlidir.

''TERÖRE ALAN BIRAKMADIK''

Terör örgütlerine sınırlarımız içinde ve dışında nefes alacakları hiçbir alan bırakmadık. Burada sadece şu rakamı vermek isterim. 2024 içerisinde PKK'sından FETÖ'süne, DHKP-C'sinden DEAŞ'ına eli kanlı canilere karşı 35 bin 500 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 825 terörist etkisiz hale getirildi. 70 terör eylemi engellendi. Hemen her gün üst düzey bir teröristin imha haberini alıyoruz. Bu operasyonların neredeyse tamamını kendi silahlarımızla yerli ve milli teknolojimizle gerçekleştiriyoruz.