Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal'de önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kongo ziyaretinin ardından Senegal'e geçti. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türkiye ve Senegal'in birbirlerine daima çok yakın olduğunu söyledi. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle: 

Senegal'e geldiğimiz andan itibaren bize gösterilen misafirperverlikten dolayı tüm Senegal makamlarına şahsım heyetim adına teşekkür ediyorum.Türkiye ile Senegal birbirlerine daima çok yakın olmuşlardır.

400 milyon dolar ticaret hacmi hedefine ulaştık, şimdi hedefimiz 1 milyar dolar. Bu rakama da kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum. Ortak gayretlerimizle bu rakama kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum. Ticaret hacmimiz yüzde 42 artışla 540 milyon dolar seviyesine erişti. Türkiye G20'nin önemli üyesidir. Türkiye'nin ekonomik altyapısı küresel şoklara karşı dayanıklıdır. Ekonomimizi her sene ortalama yüzde 5 oranında büyütmeyi başardık. Son asrın en büyük sağlık krizi olarak nitelenen bu sarsıntılı dönemi biz ciddi bir sıkıntıyla karşılaşmadan yönettik. Salgın kısıtlamalarının devam ettiği geçen yılı turizmde 30 milyon turist ile kapattık. Bu yıl çok daha bereketli bir turizm sezonu bekliyoruz.

Üçüncü bin yılın Afrika çağı olacağından hareketle hazırlıklarımızı güçlü tutmalıyız. Afrikalı kardeşlerimize geleceği birlikte inşa etmeyi teklif ediyoruz"