Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Orta Vadeli Program açıklaması: "Eylülün ilk haftasını hedefliyoruz!"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dünyada ve Türkiye'de gelişmelerin dikkate alınarak Orta Vadeli Programın (OVP) güncelleneceğini açıkladı. Yılmaz açıklamasında, “Cumhurbaşkanımızın onayıyla OVP'yi güncellemiş olacağız, kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Ana çerçeve değişmeyecek. Kanun gereği eylülün ilk haftasını hedefliyoruz” dedi.

AK Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dünyada ve Türkiye'de gelişmelerin dikkate alınarak Orta Vadeli Programın (OVP) güncelleneceğini açıkladı. Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Geçen yıl ilan ettiğimiz ana çerçeveye bağlıyız. Özellikle enflasyonu düşürme temel hedefi güçlü bir şekilde korunuyor. Ama bu arada Dünya’da, Türkiye’de gelişmeler oldu. Bunları dikkate alarak güncellemiş olacağız Orta Vadeli Programımızı.

“EYLÜLÜN İLK HAFTASINI HEDEFLİYORUZ”

Özellikle makrokonomik çerçeve güncellenecek.  Yapısal reform bölümümüzde gerçekleşmeler var, devam edecekler var. İlaveler olacak.  (OVP'de güncelleme) Katılımcı bir şekilde yapacağız. Tüm bakanlarımız kendi alanlarında ilgililerle, STK'larla, meslek kuruluşlarıyla görüşmelerini yapacaklar. Cumhurbaşkanımızın onayıyla OVP'yi güncellemiş olacağız, kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Ana çerçeve değişmeyecek. Kanun gereği eylülün ilk haftasını hedefliyoruz."