Florida'nın Venedik kıyılarında bir dalgıç tarafından keşfedilen devasa bir megalodon dişi, bir zamanlar sularda pusuya yatmış 15 metrelik bir canavarın kanıtlarını gösteriyor.
Nesli tükenmiş köpekbalığı türüne ait 15 cm uzunluğundaki diş, Michael Nastasio tarafından Tampa'nın yaklaşık 70 mil güneyinde, ABD'nin Venedik kıyılarında keşfedildi.
SNN'ye verdiği demeçte, rutin bir dalış sırasında bulduğunu söyleyen Nastasio, "İyi görünen herhangi bir malzeme bulamadan önce 30 dakika yüzdüm, ardından iki tekme yaptım ve diş doğrudan bana bakıyordu" dedi.
Araştırmalar, gelmiş geçmiş en büyük köpekbalığı olan Megalodon'un kahvaltıda ispermeçet balinası yediğini iddia ediyor.
Küresel soğuma nedeniyle üç milyon yıl önce nesli tükenen ikonik canavar, 25 metre uzunluğa ve 50 tondan fazla ağırlığa sahip, büyük beyaz bir köpekbalığından üç buçuk kat daha büyüktü.
Dişlerinin her biri yetişkin bir insanın eli büyüklüğündedir.
Bilim adamları, yeni fosil bulgularından, Megalodon'un yedi inçlik tırtıklı dişleriyle eti ısırarak düzenli olarak bir ispermeçet balinasının kafasını kopardığı sonucuna vardılar.
Devasa ve güçlü deniz canavarı, balinanın vücudunun üçte birini oluşturan devasa burnundan etkilendi.
Dünyaca ünlü bir bölge olan Ica Çölü'ndeki Pisco Formasyonu'nda yarım düzine kafatası gün ışığına çıkarıldı.
Miyosen döneminden kalma köpekbalığı ve vatoz kalıntıları, kemikli balıklar, kaplumbağalar, deniz timsahları, deniz kuşları, balinalar ve foklardan oluşan hazinesiyle ünlüdür.
Bölgede son 30 yılda yapılan keşifler, suda yaşayan tembel hayvanları ve hatta mors yüzlü yunusları da gün yüzüne çıkarmıştır.
Köpekbalıklarının sudaki balinaları doğrudan hedef aldığına ve onları avladığına inanılıyor.