Damat, kayınpederi ile evlendirildi

Denizli’de yaşayan Zekeriya Karataş ile nişanlısı Gülşah Yılmaz önceki gün evlenmek üzere Soma Belediyesi Nikah Dairesine gitti. Yakınlarının da katıldığı törenle nikahlandıklarını sanan çift, evlilik cüzdanını ellerine aldıklarında hayatlarının şokunu yaşadı.

Damat, kayınpederi ile evlendirildi

Evlendirme cüzdanına bakan damat, eşi yerine kayınpederi ile nikahlandığını gördü. Cüzdanda eşinin yerine kayınpederinin ismi yazıyordu. Resmi olarak kayınpederi ile nikanlandığını anlayan damat düzeltilmesi için nikah dairesinin yolunu tuttu.

Sade bir törenle evlenen çift , mutlu bir şekilde evlerine gittiklerinde neşeleri bir anda kaçtı. Damat Zekeriya Karataş,  evlilik cüzdanına açtığında eşinin adının yerine yanlışlıkla kayınpederi olan Muzaffer Yılmaz’ın isminin yazılmış olduğunu gördü. Durumu yakınlarına anlatan yeni evli çift,  ardı ardına yapılan esprilerin konusu oldu.  Şaşkına uğrayan çift, evlendikleri gün ikinci kez nikah dairesine gitmek zorunda kaldı. 

"Nikah heyecanı ile cüzdana bakmak aklımıza gelmedi"

Olayı anlatırken gülme krizine giren damat böyle bir olayı ne duyduğunu ne de gördüğünü söyledi.  Nikah sırasında çok heyecanlı olduklarını, nikah işlemlerinin 15 dakika olup bittiğini anlatan damat, ardından fotoğraf, görüntü işlerinin başladığını anlattı. Nikah dairesinden çıktıktan sonra da uzaktan gelen akrabalarla ilgilendiklerini söyleyen damat "Eve geldiğimizde tabii biz nikah defterini kontrol etmemiştik. Nikan defterine bakmak çok sonra aklımıza geldi. Eşimin ismi defterin hiçbir yerinde yoktu" dedi.

"Nikah dairesi kapanmadan yetiştik"

Tekrardan saat 16.00’da kıydığımız için geç vakitteydi. Belediyede kapanacaktı. Biz telaş içinde bir şekilde tekrar ulaştık. Nikah memurunu son anda merdivende yakaladık. Bizim başımızdan geçen bu durumu kendisine izah ettik. Buna tabi o da şaşırdı, ‘Böyle bir şey olmaması gerektiğini’ söyledi.’ Kütüğe doğru şekilde işlendiğini’ kendi söyledi. ‘Kütüğe ben işledim ama defteri başka bir arkadaş yazdı’ dedi. Baba adını geçirdiler. Daha sonra biz geldiğimizde artık birbirimize espriler yapmaya başladık. Eşim ‘Babamı sen mi aldın? Nikah kıydık’ dedi. Güzel anı oldu bizim için” diye konuştu.

 “Belki de dünya da ilk kayınpederi ile nikah kıyılan bir insanım”

"Düzeltme yapılamaz ise olay boşanmaya doğru gider" diyen Karataş, 

“Şu an da resmi olarak kayınpederimle evli olarak görünüyorum. Sebebi de nikah defterinde öyle görünüyor olması. Şu an da resmiyette o şekilde. Düzeltme tabi ki yapılacak. Bunun altına da ıslak imza olması gerekiyor tekrar düzeltme olduğu için. Bir iki gün içerisinde bunlar da düzeltilecek diye düşünüyorum. İnşallah kütükte de o şekilde görünmüyordur. O zaman boşanmaya doğru gidiyor olay. Biz bilmediğimiz için araştıracağız. Kütükte sıkıntı yoksa bir gün içerisinde çözülecek bir durum. İlk baktığımız da kayınpederim de şaşırdı, telaşlandı. Çünkü belki de dünya da ilk kayınpederi ile nikah kıyılan bir insanım. Gittiğimizde ilk kayınpederimi aradık. Kütükte gerçekleşmemiş, düzeltilecek bir konu dedik. Kayın pederimde rahatladı. Mutlu olduk ama korktuk da.”