Danimarka'yı şok eden olay! Başbakan saldırıya uğradı: İşte sağlık durumu

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Kopenhag'da bir adam tarafından saldırıya uğradı. Başbakanlık ofisi Frederiksen'in olaydan dolayı şokta olduğunu belirtti. Saldırıyla ilgili polis yetkilileri bir kişinin tutuklandığını aktardı. 

Danimarka'yı şok eden olay! Başbakan saldırıya uğradı: İşte sağlık durumu

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Kopenhag'da bir adam tarafından Kultorvet Meydanı'nda saldırıya uğradı. Olay, başbakanlık ve Kopenhag Polisi tarafında doğrulandı. Başbakanlık, Frederiksen'in olaydan dolayı şokta olduğunu belirtti. Çevre Bakanı Magnus Heunicke, saldırının herkesi sarstığını ifade etti. Olayla ilgili henüz detaylı bilgi bulunmuyor.

SİYASİLERDEN SALDIRIYA KINAMA
Danimarka kamu yayıncısı DR'nin haberine göre Siyasi liderler, saldırıyı kınayarak Frederiksen'e destek mesajları gönderdi. Sosyal Demokrat Partisi milletvekili Trine Bramsen, demokrasiye yakışanın sözle mücadele olduğunu vurgularken, Ticaret Bakanı Morten Bødskov saldırıyı "tamamen çılgınca" ve "korkunç" olarak nitelendirdi. Danimarka Halk Partisi lideri Morten Messerschmidt, şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI
Kopenhag polisi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın bu akşam saatlerinde gerçekleştiğini belirterek bir kişinin tutuklandığını ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Yetkililer, şu an için başka bir yorum yapamayacaklarını ifade etti.

2 GÜN SONRA SEÇİM
Saldırının Danimarka'nın Avrupa Birliği Parlamentosu seçimleri için sandık başına gitmesinden iki gün önce gerçekleşmesi dikkat çekti.

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN KINAMA MESAJI
Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'e yönelik saldırıyı kınayarak destek mesajı gönderdi. Roberta Metsola, "Danimarka Başbakanı'na yapılan şok edici saldırı. Şiddetin politikada yeri yok. Tam desteğim seninle, Mette" dedi. 

SEÇİM DÖNEMİNDE SİYASETÇİLERE YÖNELİK ARTAN SALDIRILAR
Seçim kampanyası döneminde Avrupa genelinde şiddet olaylarının artması dikkat çekiyor. Slovakya Başbakanı Robert Fico, silahlı bir suikast girişiminden kurtulurken, Almanya'da Sosyal Demokrat milletvekili Matthias Ecke, seçim kampanyası sırasında darp edildi. Ayrıca, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi siyasetçisi Heinrich Koch, Mannheim'da bir bıçakla saldırıya uğradı.