Dava açtı, arsasından giden yolu kapattırdı: "Yol benim" diyor

Zonguldak Ereğli’de mahalleliyle tartışan adam, arsasından geçen yolu mahkeme kararıyla kapattırdı. Mahallenin anayola ulaşımı durdu. Arsa sahibi, “Benim arsama herhangi bir tacizde bulunmasınlar,” derken, mahalleli ise mağdur olduklarını belirterek yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Dava açtı, arsasından giden yolu kapattırdı: "Yol benim" diyor

Mahalleliye kızdı, mahkeme kararıyla yolu kapattı…

Bir mahallenin anayola ulaşımı durdu…

Ereğli’de Ören Mahallesi Kaynarca Caddesi’nde vatandaşların iki yıl önce açtırdığı yol, tartışma konusu oldu. Yolun geçtiği arsanın sahibi Ergün Sever, mahalleli ile ters düşünce mahkemeye başvurdu. Mahkeme kararının ardından 1 Temmuz’da polis ve zabıta ekipleri bölgeye gelerek tartışmalı yolu iş makinası ile kazarak kapattı.

Bölgedeki 18 bina ve 60 daireye ulaşan tek yolun kapatılması üzerine mahalleli tepki gösterdi. Başka ulaşım yolu bulunmayan sokakta oturan yaşlılar, ana yola çıkamıyor. Gençler ise topraktan atlayarak ulaşmaya çalışıyor.

Arsa sahibi Ergün Sever, “O binaları hangi yoldan yaptılarsa o yoldan devam etsinler, benim arsama herhangi bir tacizde bulunmasınlar,” demekle yetindi. Mahalleliyi ziyaret eden Ereğli Kaymakamı, soruna bir çözüm bulacaklarını söyledi.