TFF’nin yeni başkanı belli oldu!

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF başkanlığına seçildi. 274 delegenin oy kullandığı seçimde Hacıosmanoğlu 134, Büyükekşi ise 129 oy aldı. Yeni başkan Hacıosmanoğlu yaptığı ilk açıklamada "Ben kazanmadım, Türk futbolu kazandı. Önce kardeşliği yayacağız. Oldubitti yapmayacağız. Futbolun sorunlarını birlikte çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

TFF’nin yeni başkanı belli oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu, Ankara’daki JW Marriott Hotel'de yapıldı. Yapılan başkanlık seçiminde  Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu yarıştı. Delegelerin oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından sayıma geçildi. Yapılan sayım sonucunda İbrahim Hacıosmanoğlu seçimi kazanarak başkan oldu. Hacıosmanoğlu, 2027 yılının Haziran ayına kadar başkan olarak görev yapacak.

"BEN KAZANMADIM, TÜRK FUTBOLU KAZANDI"
Yeni başkan Hacıosmanoğlu yaptığı ilk açıklamada "Ben kazanmadım, Türk futbolu kazandı.  İlk önce kardeşliği yayacağız. Oldu bittiye getirmeyeceğiz. Biz federasyonuz kurallara uyacaksanız demeyeceğiz. Futbolun sorunlarını futbolun aileleri ile birlikte çözeceğiz. Yükümüz ağır, sorumluluğu çok ama ilkelerimiz belli. Adil ve adaletli bir şekilde futbolu yöneteceğiz. Tüm futbol ailesi ile birlikte uzlaşı içeresinde sorunları çözezeğiz. Biz Mecnun başkanla yola çıkarken formalarımızı çıkardık. Futbol son dönemde kaosa uğradı. Elimde iki tane ufak kağıt vardı halimde, kalbimden konuştum. İnsanlar beni o yüzden seviyor." dedi. 

Toplam:  İbrahim Hacıosmanoğlu: 134 / Mehmet Büyükekşi: 129

1. Sandık sonucu İbrahim Hacıosmanoğlu: 25  / Mehmet Büyükekşi: 15

2. Sandık sonucu İbrahim Hacıosmanoğlu: 14 / Mehmet Büyükekşi: 21

3. Sandık sonucu İbrahim Hacıosmanoğlu: 17 Mehmet Büyükekşi: 23

4. Sandık sonucu İbrahim Hacıosmanoğlu: 18  / Mehmet Büyükekşi: 19

5. Sandık sonucu İbrahim Hacısomanoğlu: 15 / Mehmet Büyükekşi: 15

6. Sandık sonucu İbrahim Hacısomanoğlu: 38 / Mehmet Büyükekşi: 21

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu:

Mecnun Otyakmaz,
Bayram Saral,
Zehra Neşe Kavak,
Lale Cender,
Fuat Gökdaş,
Cengiz Gökay,
Zafer Bahadır Saraç,
Mevlüt Aktan,
Bayram Akgül,
Hasan Surözü,
Ceyhun Kazancı,
Mustafa Temel Bozbağ,
Ural Aküzüm,
Bilal Aslan