DEM Parti'den CHP'ye ikinci süreç ziyareti
DEM Parti heyeti, terör örgütü PKK lideri Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısının ardından siyasi partilere gerçekleştireceği 2. tur ziyaretlerine bugün başladı. Heyet, ilk görüşmeyi EMEP ile gerçekleştirdi. Heyet, ikinci ziyaret için CHP Genel Merkezi'ne geldi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan süreçte son olarak terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan, örgüte silah bırakma ve kendini feshetme çağrısı yaptı. İmralı'yla ilk temasların ardından siyasi partileri ziyaret eden DEM Parti heyeti, bugün ikinci tur ziyaretlerine başladı.
EMEP ZİYARET EDİLDİ
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları başkanlığındaki heyet ilk olarak Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan'ı ziyaret etti.
Mecliste gerçekleşen ziyarette, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz ve DEM Parti Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, EMEP'ten ise Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan da yer aldı.
Yaklaşık 1,5 saat süren görüşme sonrası açıklama yapan EMEP Genel Başkanı Aslan, DEM Parti heyetiyle görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.