Demir sopayla darbedilen kadınla ilgili AK Parti'den tepki: Engelleme imkanı varken seyredenlerin durumu da vahim

Manisa'da hamile bir kadının sokak ortasında demir sopayla eşi tarafından darbedilmesiyle ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi. Çelik, "Kadına yönelik şiddet, yasal olarak suçtur, ahlaki olarak da insanlık dışıdır. Bu şiddeti engelleme imkanı varken seyredenlerin durumu da vahimdir." ifadelerini kullandı.

Demir sopayla darbedilen kadınla ilgili AK Parti'den tepki: Engelleme imkanı varken seyredenlerin durumu da vahim

Manisa’da bir kişinin dini nikahla yaşadığı kadını sokak ortasında metal fırça sapıyla adeta öldüresiye darbetmesi ve çevredekilerin seyirci kalmasıyla ilgili AK Parti'den açıklama geldi.

AK Parti Sözücü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaşanan olayı lanetlediklerini belirterek "Bu şiddeti engelleme imkanı varken seyredenlerin durumu da vahimdir." ifadelerini kullandı.

Çelik'in paylaşımı şu şekilde:

"Manisa'nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında eşi tarafından darbedilen hamile bir anneye yönelik şiddeti lanetliyoruz. Kadına yönelik şiddet, yasal olarak suçtur, ahlaki olarak da insanlık dışıdır. Bu şiddeti engelleme imkanı varken seyredenlerin durumu da vahimdir. Kadına şiddet insanlık dışıdır ve tüm insanlık için tehdittir. Kadına şiddete karşı toplum olarak çok boyutlu bir mücadele vermeliyiz. Bu noktada kültürel ve ahlaki hassasiyetlerimizi daha da güçlü ifade etmeli ve kadına şiddeti gündelik yaşamın her alanında mahkum etmeliyiz."

;

NE OLMUŞTU?

Manisa Akhisar'da Yılmaz Akman, köye gitmeye ikna edemediği Sude Naz A’yı sokak ortasında dövmeye başladı.

Akman, yumruk darbeleriyle genç kadını yere düşürdü. Genç kadının başına yumruk atmaya yerde de devam eden Akman, metal fırça sapıyla dövmeye devam etti.

Demir sopayla darbedilen kadınla ilgili AK Parti'den tepki: Engelleme imkanı varken seyredenlerin durumu da vahim - Resim : 1

3 yaşındaki oğullarının gözü önünde gerçekleşen bu olayı, vatandaşlar uzun süre tepkisiz kalarak izledi. Yaşlı bir adam yaşananlara kayıtsız kalmayarak, Akman’a müdahale etti.