Demirtaş ziyareti sonrası Özgür Özel'den açıklama: 'Demirtaş ve Selçuk Mızraklı ile görüşmeye devam etme konusunda mutabık kaldık''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu Edirne Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etti. Özel, ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu. CHP lideri  ''Silahlar bırakılacak, analar ağlamayacaksa tüm aktörler önemlidir. ancak Selahattin Demirtaş gibi bir aktörün öneminin altı kalın çizilmelidir.'' dedi.

Demirtaş ziyareti sonrası Özgür Özel'den açıklama: 'Demirtaş ve Selçuk Mızraklı ile görüşmeye devam etme konusunda mutabık kaldık''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu Edirne Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etti. Özel, ziyaret sonrası basın mensuplarına konuştu.

''DEVLETİN SİLAHINI KENDİ SİLAHI YAPMIŞ BİR TERÖR ÖRGÜTÜ''

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü için konuşan Özel'in konuya ilişkin ilk yorumu şöyle oldu:

''Kişiler öldüklerinde öbür dünyaya veballe gidiyorlarsa herhalde bu dünyadan öbür dünyaya en çok veballe giden kişi Fethullah Gülen'den başkası değildir. Gerisinde çok kötülükler ihanetler bıraktı, gittiği yerde hesabını verir. Türkiye'de yargı önünde vermesini isterdik olmadı. Ancak o gidince bir şey bitiyor diye kimse düşünmesin koca bir sermaye bıraktı arkasında onun gibilerin elinde. Devletin içine sızıp devletin silahını kendi silahını yapmış bir terör örgütü liderinden bahsediyoruz. Sadece kurucusu öldü örgüt ortada duruyor. Bu sinsi örgüte karşı herkes tetikçe olmalıdır.''

KİTAP HEDİYESİ GELDİ

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sayın Demirtaş bir çağrı metni verdi bana. Toplumsal barış için kadına şiddetin durdurulması gerektiğini ve hepimizin bunun için çabalaması gerektiğini söylüyor. Bana son kitabını hediye etti Demirtaş, orada da "içimizdeki erkek"ten bahsediyor. Türkiye'de insanlar birbirini sevdikten toplumsal barışı içselleştirdikten sonra, -nasıl 100 yıl önce çok güzel olmuştu- yine çok güzel olacak.

''SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN ALTI KALIN ÇİZİLMELİDİR''

Barış konusu görüşülecekse tüm aktörler çok önemlidir ancak Selahattin Demirtaş gibi bir aktörün öneminin altı kalın çizilmelidir.  Bahçeli'nin, Erdoğan'ın bize, DEM'e söylediklerini biliyorsunuz. Kimse siyasi kaygılarla böyle şeyler yapmasın. Biz Demirtaş'la adalet konuştuk, ekonomik krizi konuştuk, bunların nasıl aşılacağını konuştuk. Hukukun üstünlüğü ve iyi bir yönetimin gerekliliğini konuştuk. TBMM'nin önemi konusunda da mutabık olduğumuzu gördük. TBMM'nin dahil olmadığı bir karar olmayacak. 

''EKONOMİ, ADALET KONUŞTUK''

Bu ziyaret siyasi anlamı olan bir ziyarettir. İlk yüzyılda yapamadıklarımızı hep biirlikte onaracağız. Demirtaş'la birlikte memleketin tüm sorunlarını konuştuk. Biz Demirtaş'la adalet konuştuk, ekonomik krizi konuştuk, bunların nasıl aşılacağını konuştuk. Hukukun üstünlüğü ve iyi bir yönetimin gerekliliğini konuştuk.

"GÖRÜŞMEYE DEVAM ETME KONUSUNDA MUTABIK KALDIK"

Bölgede 6 günde 6 ili ziyaret edeceğim. Döndüğümde genel bir değerlendirmede de bulunacağım. Kimse itifakının çıkarını düşünerek bir şeyler yapmaya kalkmasın. Kimse kimsenin aklını hafife almasın. Biz Sayın Demirtaş ile birlikte memleketin neredeyse tüm sorunlarını müzakere ettik. Sadece toplumsal barış konuşmadık bunun olabilmesi için başlangıcın kadın haklarından çocukların korunması noktasında mutabakata vardık. Adaleti konuştuk. TBMM'nin odakta olmadığı hiçbir şey sonuç almadı almayacak. Tarih önünde üzüntü duyacağımız bir pozisyonda kalmayacağız. Türkiye yeni bir süreçte yeni bir şey konuşuyorsa o konuyu dikkatle takip edeceğiz. Silahlar bırakılacak, analar ağlamayacaksa tüm aktörler önemlidir. Demirtaş ve Selçuk Mızraklı ile iletişim halinde olmaya, birbirimizin görüşlerine ihtiyacımız olduğu her an görüşmeye devam etme konusunda mutabık kaldık."  

YENİDOĞAN ÇETESİ SORUŞTURMASI: BU HASTANELERİ KAMULAŞTIRALIM

En sert açıklamaları yaptık. Toplumun CHP'nin konuya yaklaşımından bir eksiklik gördüğü yok. Bu hastaneleri kamulaştıralım."