DENİZ DOLMUŞLARI SUYA İNDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haliç Tersanesi'nde üretilen 3 deniz dolmuşunu suya indirdi. Deniz dolmuşları, 15 Temmuz Pazartesi gününden itibaren İstinye-Küçüksu ve Beykoz-Sarıyer hatlarında sefere başlayacak.

DENİZ DOLMUŞLARI SUYA İNDİ

İstanbul'un yeni ulaşım araçlarından deniz dolmuşları, Haliç Tersanesi'nde düzenlenen törenle suya indirildi. İlk seferlerini 15 Temmuz 2024'te İstinye-Küçüksu arasında yapacak olan deniz dolmuşlarında ücretlendirme ise Şehir Hatları normal yolcu tarifesi ile aynı olacak.

33 yolcu kapasiteli yeni deniz dolmuşları ile az yolcu sayısı ile seferlerin yapıldığı vapur hatlarının yerine daha az yakıt tüketimi ile hizmet verilerek tasarruf yapılması hedefleniyor.

Törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Toplu taşımda çok başka bir döneme yürüyoruz" mesajı verdi. İmamoğlu, Haliç Tersanesi'nin önemini hatırlatarak, "Kıymeti zaman geçtikçe anlaşılacak" dedi.

4'üncü deniz dolmuşunun inşa çalışmalarında ise son aşamaya gelindi. Toplam 7 deniz dolmuşunun denize indirilmesi için hedef Eylül ayı olarak belirlendi.