Denizi olmayan Bilecik'te deniz canlıları fosilleri buldu, isyan etti
Her pazar doğa yürüyüşüne çıkan Volkan İnce, bir çok deniz canlısı fosili buldu. Bulduğu fosillerin 440 – 495 milyon yıla dayandığı iddia edildiğini söyleyen İnce, “Gelin buradaki tarihi gün yüzüne çıkarın" diyerek isyan etti.
Bilecik’te yaşayan Volkan ince he Pazar çıktığı doğa yürüyüşünde önce deniz kabuğu buldu. Bunu daha önce biri tarafından atıldığını düşünen İnce daha sonra da yağmur sularınin götürdüğü oprağın altından çıkan çok sayıda deniz fosili buldu.
Volkan İnce bulduğu bu fosilleri inceletmeye karar verdi.
“Bulduğum fosilin 440-495 milyon yıla dayandığı iddia edildi"
fosillerle Bilecik'te birçok kurumu gezdiğini ama bir sonuç alamadığı anlatan Volkan İnce, "Son çare Maden Teknik Arama'da (MTA) çalışan bir hoca ile tanıştım. Bulduğum kalıntı ve fosilleri kendine attım. Kendi yaptığım araştırmalar ile önceden Anadolu'da Tetis Denizi olduğu bilgilerine ulaştım. Büyük bir ihtimalle bu kalıntılar ve fosiller o döneme ait. Bulduğum yumurtaya benzer bir şey çok ilgimi çekti. Bunun resmini MTA'daki hocaya attım. Onun yaptığı araştırmalar sonucu elimdekinin endoceras olabileceği ve bunun incelenmesi gerektiğini söyledi. Bu kalıntının deniz omurgasızlarının çeşitlendiği yıl olan 440-495 milyon yıla dayandığını söyledi. Bunun yanında mercan fosilleri fazlasıyla çok. İçi açılmamış midyeler yer alıyor. MTA'daki hocam bu kalıntılarında Jura ve Kretese dönemine ait olabileceğini yapılan araştırmalar benim bulduğum kalıntıların o dönemi gösterdiğini söyledi. Ama bu kalıntıların incelenmesi gerektiğini söyledi. Ben de en kısa zamanda bu kalıntıları araştırarak, Bilecik'in geleceğine ışık tutmak istiyorum. Buradan bu işle uğraşan bakanlığa sesleniyorum. Ben Bilecik'te bu alanı inceleyerek kimse bulamadım. Gelin buradaki tarihi gün yüzüne çıkarın" dedi.
Ordovisyen Dönemi'nin 495 - 440 milyon yıl arası deniz omurgasızlarının çeşitlenmesi, paleozoik faunasının kurulması, bitkilerin ve eklem bacaklıların karaya çıkış dönemi olduğu öğrenildi.