Denizlerde avlanma yasağı kalktı! Hamsinin fiyatı şimdiden 50 lira birden düştü

Denizlerde avlanma yasağının kalkması ile beraber denizlere açılan balıkçılar ellerinde kasa kasa balıkla geri dönmeye hız kesmeden devam ediyor. En çok tüketilen ve en çok talep edilen türlerden birisi olan hamsinin fiyatı ise Bolu'da şimdiden 50 lira birden geriledi.

Denizlerde avlanma yasağı kalktı! Hamsinin fiyatı şimdiden 50 lira birden düştü

Denizlerde avlanma yasağının kalkması ile beraber Bolu balık tezgahlarında yerlerini almaya başlayan hamsiler yoğun ilgi ile karşı karşıya. Bu sezon balık bolluğu yaşanan denizlerden elleri boş dönmeyen balıkçılar hamsinin kilosunu 150 liradan satmaya başladı. 50 lira birden düşen hamsi fiyatları hem tüketicinin hem de satıcının yüzünü güldürdü. 

BU SEZON HAMSİ AZ

1 Eylül'de balık sezonun açılmasıyla birlikte, pazar tezgahlarında balıklar yerini aldı. Sezonun açılmasının ilk gününde tezgahta 200 liradan yerini alan hamsi, 50 lira düştü. Fiyatların değişkenlik gösterdiği pazarda bu hafta 150 liradan satışa sunulan hamsi Bolu'da vatandaşların en çok tercih ettiği deniz ürünlerinin başında geldi. Balıkçılar bu sezon hamsinin az olduğunu ifade etti.

 

Denizlerde avlanma yasağı kalktı! Hamsinin fiyatı şimdiden 50 lira birden düştü - Resim : 1

DENİZ SUYU HALA ÇOK SICAK

Fiyatların değişkenlik gösterdiğini ve deniz suyunun soğumasıyla fiyatların düşmesini beklediklerini ifade eden balıkçı esnafı Engin Yıldız, "Hamsinin kilosu 150 lira. Hamsi bu sene palamuda göre biraz eksik. Deniz suyu çok sıcak, hamsi çok çıkmıyor. Fiyatlar biraz yüksek ama tabii deniz suyu biraz soğuduktan sonra inşallah fiyatlar düşerse sürümü artar. Daha da iyi olur inşallah. 100 liraya kadar inşallah düşer diye bekliyoruz. Hamsi gün gün değişiyor. Hamsi 150-200 lira arasında değişiyor. Borsa gibi fiyatlar değişiyor" dedi.

 

Denizlerde avlanma yasağı kalktı! Hamsinin fiyatı şimdiden 50 lira birden düştü - Resim : 2