Denizli'nin Çameli ilçesinde yer alan ve adını sınırları içerisinde bulunduğu mahalleden alan Kolak Gölü kent merkezine 120 kilometre mesafede olmasına rağmen hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde pek çok ziyaretçisine ev sahipliği yapıyordu.
İLK SIRADA YER ALIYORDU
Kışın kartpostallık görüntüler ile mest eden Kolak Gölü, yaz mevsimlerinde ise serin havasıyla sıcaktan bunalanların nefes aldığı alanlar arasında ilk sırada yer alıyordu.
ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Yeraltı sularıyla zeminden beslenen ancak zemin tabakasında biriken kil ve alüvyonların kaynakların önünü kapatması nedeniyle kuruyan Kolak Gölü için Çameli Belediyesi öncülüğünde ilgili kurumların desteğiyle çalışma başlattı.
ESKİ İHTİŞAMINDAN ESER KALMADI
Eski ihtişamından eser kalmayan Kolak Gölünün ekosistemini koruma amacıyla başlatılan çalışmalara İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Uyak da katkı sağladı.
SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME
Çameli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin özverili çalışmaları sonucunda göl ile ilgili sevindirici bir gelişme yaşandı.
KAYNAKLARIN ANALİZİ İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER BAŞLATILDI
Ekolojik dengelerin değişmesine bağlı olarak kuraklık ve yeraltından kendisini besleyen kanalların kapanmasıyla kuruma noktasına gelen göl yatağında su damarları tespit edildi ve bu kaynakların analizi için gerekli işlemler başlatıldı.
TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLECEK
Çalışmaları yerinde inceleyen Çameli Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Hayrettin Kam ve Fen İşleri Müdürlüğü teknik personeli Öznur Yıldırım Bozok, sürecin aralıksız devam edeceğini belirterek, bölgenin doğal yapısının korunması için tüm imkanların seferber edileceğini vurguladı.
"KURAK GEÇEN MEVSİMLER NEDENİYLE KURUDU"
Kolak Gölünün kurtarılmasıyla ilgili olarak başlatılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Kurak geçen mevsimler nedeniyle kuruyan ve doğal güzelliğiyle doğa fotoğrafçılarının ilgi odağı olan Kolak Gölü için Çameli Belediyesi olarak harekete geçtik."
EKOSİSTEMİ KORUMA AMACIYLA BAŞLATILDI
"Gölün ekosistemini koruma amacıyla başlatılan çalışmalara İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Uyak hocamız da katkı sağladı."
GÖL YATAĞINDA SU DAMARLARI TESPİT EDİLDİ
"Belediye ekiplerimizin yaptığı çalışmalarda göl yatağında su damarları tespit edildi ve bu kaynakların analizi için gerekli işlemler başlatıldı. Çalışmaların devam ettiği Kolak Gölümüzün eski ihtişamını en kısa sürede kavuşmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.