Deprem konutları ne zaman bitecek? Bakan Kurum açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şu ana kadar 76 bin konutun teslim edildiğini açıkladı. Bakan Kurum, "Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Deprem konutları ne zaman bitecek? Bakan Kurum açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, deprem bölgesinde gerçekleştirilecek projeleri açıkladı.

Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUTU TESLİM ETMEYİ PLANLIYORUZ"

"76 bin konutu teslim ettik. Vatandaşlarımıza toplamda 200 bin konut yapacağız. Güvenli konutların sayısını artırmalıyız Deprem dönüşümüne ilişkin adımları atmak zorundayız. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz.

"441 BİN HAK SAHİBİ VATANDAŞIMIZ VAR"

Arkadaşlarımız var güçleri ile çalışıyorlar. Şu an deprem bölgesinde arz talep dengesizliği var. Vatandaşlarımızı bir an önce bu konutlara yerleştirmemiz gerekir. 200 bini yıl sonuna kadar teslim edip, ardından etap etap ilerleyeceğiz.

Şu an 441 bin hak sahibi vatandaşımız var. Bunun 400 bini konut, 40 bini de ticari ünite. Bunların inşallah etap etap tamamlayacağız. Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda kararlar alıyoruz.

"DEPREM DÖNÜŞÜMÜ BİRİNCİ GÜNDEM MADDESİ OLMALIDIR"

Bir taraftan vatandaşlarımızı dinlerken diğer taraftan eksik yapılması gereken işlere ilişkin kararlarımızı alıyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza 22 yıldır olduğu gibi ne söz verdiysek tutmak için çalışıyoruz.

"SAĞLAM KONUTLARIN SAYISINI ARTIRMAMIZ LAZIM"

İnşallah 6 Şubat sonrasında da onların bir evladı, bir kardeşi olarak da deprem bölgesinde her zaman yanlarında oluyoruz. Canlarımızı kaybettik, maddi hasarlarımız oldu. Bu can kayıplarımızın tekrar yaşanmaması için bu sağlam güvenli konutların sayısını artırmamız lazım.

Deprem dönüşümü birinci gündem maddesi olmalıdır. Deprem dönüşümüne ilişkin adımları kararlılıkları atmak durumundayız. Bu noktada herkes üstünde düşeni yapacak. Bu siyaset üstü bir durum. Biz istiyoruz ki, güzel ülkemizde hiçbir yerde deprem riski kalmasın. El birliği içerisinde vatandaşlarımızın huzuru refahı için gayet gösteriyoruz."