Derbilerin derbisinde kazanan Galatasaray!

Süper Lig’in altıncı hafta karşılaşmasında Galatasaray deplasmanda konuk olduğu Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etti. Galatasaray’da galibiyeti getiren golleri Livakovic (KK), Dries Mertens ve Gabriel Sara kaydetti.

Derbilerin derbisinde kazanan Galatasaray!

Süper Lig’in altıncı haftasında Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi.

Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Atilla Karaoğlan yönetti. VAR koltuğunda ise Onur Özütoprak oturdu.

GALATASARAY ŞOV YAPTI

İlk düdüğün ardından iki takım da pozisyonlara girerek maça başladı. Galatasaray 20. dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe baskısını arttırıp fazlaca pozisyona girse de, sarı-kırmızılı ekip 28. dakikada bulduğu golle farkı ikiye çıkardı. İkinci golün ardından iki takım pozisyonlar bulsa da ilk yarı 2-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıya Fenerbahçe etkili başladı ancak girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Galatasaray 59. dakikada bulduğu golle skoru 3-0’a getirdi. Bu dakikadan sonra baskısını arttıran Fenerbahçe 63’te gelen golle heveslense de karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve 3-1 sona erdi.

Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 20. dakikada Livakovic (KK), 28. dakikada Dries Mertens ve 59. dakikada Gabriel Sara kaydetti. Fenerbahçe’nin tek golü ise 63. dakikada penaltıdan Edin Dzeko’dan geldi.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 18’e yükseltirken, Fenerbahçe ise 13 puanda kaldı.

Galatasaray bir sonraki karşılaşmasında sahasında Kasımpaşa’yı konuk ederken, Fenerbahçe deplasmanda Antalyaspor’a konuk olacak.

25 YIL SONRA İLK

Galatasaray, Fenerbahçe maçının ilk yarısında attığı iki golle 25 yıl sonra Kadıköy'de oynadığı bir maçta ilk yarıda 2 gol birden attı.

Galatasaray son olarak 1999-2000 sezonunda oynanan maçta ilk yarıda iki gol birden atmıştı ve maçı 2-1 kazanmıştı.

Ayrıca Galatasaray’ın yıldız oyuncusu Dries Mertens ilk kez bir derbide gol kaydetti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

63. dakikada kazanılan penaltıda topun başına gelen Dzeko hata yapmadı ve topu ağlarla buluşturdu. (1-3)

60. dakikada sağ kanattan topla gelen Gabriel Sara çalımını atıp önünü boşalttı. Ceza sahası yayında boş kalan Sara uzak köşeye vurdu ve topu ağlara gönderek farkı üçe çıkardı.

57. dakikada sol kanattan topla çıkan Yunus pasını Osimhen'e verdi. Osimhen ceza sahası içinde vuruşunu Livakovic kurtardı.

53. dakikada sol kanattan topla gelen Oosterwolde'nin arka direğe açtığı ortada Fred'in vuruşu farklı şekilde auta çıktı.

51. dakikada sol kanattan savunma arkasına sarkan Maximin karşı karşıya pozisyonda Muslera'yı geçemedi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

45+2. dakikada savunma arkasına sarkan Tadic, Muslera'yı önde gördü ve şansını denedi ancak Muslera hata yapmadı.

35. dakikada Osimhen'in ara pasında savunma arkasına sarkan Mertens'in aşırtma vuruşu üstten auta çıktı.

28. dakikada Osimhen gelen uzun topu göğsüyle ceza sahası içindeki Mertens'le topu buluşturdu. Altı pasta boş kalan Mertens'in şık vuruşu ağlarla buluştu ve fark ikiye çıktı.

21. dakikada kullanılan köşe vuruşu sonrası ceza sahası dışında topla buluşan Torreira yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

20. dakikada Mertens'in pasında topla buluşan Sara'nın penaltı noktasından yaptığı vuruşu Livakovic kornere gönderdi.

16. dakikada Maximin'in pasında sol kanattan harektlenen Szymanski arka direğe ortasını açtı ancak Jakobs son anda araya girdi ve topu kornere gönderdi.

10. dakikada sol kanattan topla birlikte ceza sahasına giren Dzeko pasını Szymanski'ye verdi. Szymanski'nin penaltı noktasında yaptığı vuruş auta çıktı.

6. dakikada orta alandan topla çıkan Mertens uzaklardan şansını denedi ancak top farklı şekilde auta çıktı.