Devasa canlı bu kez yavruları ile görüntülendi! Turistler o anları anbean kayda aldı

Artvin'in Şavşat ilçesinin Gürcistan sınırında yavruları ile beraber kayda alınan devasa canlı şaşkınlığa neden oldu. 2 bin 600 ile 3 bin 500 rakımda yer alan Arsiyan Yaylası'nda doğanın içinde turistlerin karşısına çıkan vahşi sürü anbean kayda alındı.

Artvin'in "sakin şehir" ünvanlı Şavşat ilçesinin Gürcistan sınırında bulunan 2 bin 600 ile 3 bin 500 rakımda yer alan Arsiyan Yaylası'nda yavruları ile beraber kayda alınan anne ayı şaşkınlığa neden oldu.

ANNE AYI YAVRULARI İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Bölgede zirve tırmanışı yapan turistler Arsiyan Yaylasında Genciyan Dağına trekking yaptıkları sırada yavru ayı ve annesini fark ettiler. Bölgede nadir görünen boz ayı ve yavrusu, turistlerin büyük ilgisini çekti.

Gruba rehberlik eden Emrah Özcan anne ve yavru ayıyı drone kamerasıyla görüntülemeyi başardı. Görüntüler sosyal medyada büyük ilgi görürken, Emrah Özcan yaptığı açıklamada “Artvin Şavşat Cevizli Köyünden zirve yolculuğumuzu yaptık. Zirvede ayı ve yavrusuna rastladık. Onların havadan görüntüledik. Bizim için güzel bir hatıra oldu. Burada çok güzel doğamız var. Herkesi Arsiyan Yaylasına bekliyoruz” dedi.

 

Devasa canlı bu kez yavruları ile görüntülendi! Turistler o anları anbean kayda aldı - Resim : 1