Dilan-Engin Polat çiftinin iddianamesinde yeni gelişme! Savcılıktan mahkemenin kararına itiraz geldi

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheliye ilişkin hazırlanan iddianame gönderildiği mahkeme tarafından iade edilmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı iade talebine itiraz etti.

Dilan-Engin Polat çiftinin iddianamesinde yeni gelişme! Savcılıktan mahkemenin kararına itiraz geldi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında olduğu 28 şüpheli hakkında kara para akladıkları iddiasıyla iddianame düzenlenmişti.

Dilan-Engin Polat çiftinin iddianamesinde yeni gelişme! Savcılıktan mahkemenin kararına itiraz geldi - Resim : 1

3 AYRI SUÇTAN YARGILANIYORLAR

Savcılık Polat çiftinin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma yönetme', 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' ve '7258 Sayılı Futbol Ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis Ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet' suçlarından cezalandırılmasını istemişti.

Dilan-Engin Polat çiftinin iddianamesinde yeni gelişme! Savcılıktan mahkemenin kararına itiraz geldi - Resim : 2

MAHKEME İDDİANAMEYİ İADE ETTİ

Hazırlanan iddianamenin İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemesi, iddianamede yer verilen suçlamaların Ağır Ceza Mahkemesi'nin yetki alanına girdiğini vurgulayarak iddianameyi savcılığa geri iade etti.

Dilan-Engin Polat çiftinin iddianamesinde yeni gelişme! Savcılıktan mahkemenin kararına itiraz geldi - Resim : 3

MAHKEMENİN İADE KARARINA İTİRAZ GELDİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, görevli mahkemenin belirlenmesindeki temel kuraldan bahsederek, görevli mahkemenin temel cezaya göre belirlenebilir olduğunu, artırım maddesinin mahkemenin görevini belirlemede esas olmadığını savunarak mahkemenin iade kararına itiraz etti.

Dilan-Engin Polat çiftinin iddianamesinde yeni gelişme! Savcılıktan mahkemenin kararına itiraz geldi - Resim : 4