Dışarıda kahvaltı yapmanın maliyeti cep yakıyor

Kahvaltı Türk kültürünün olmazsa olmazıydı, ancak artık o da tarihe karışacak gibi. İstanbul’da ailenizi alıp hafta sonu bir kahvaltı yapmanın maliyeti 4 kişilik bir aile için 2 bin TL’nin üzerinde. Kahvaltıyı sandviç ile geçiştirmenin maliyeti bile 200 TL.

Dışarıda kahvaltı yapmanın maliyeti cep yakıyor

Peyniri, domatesi, yumurtası, menemeni… Kuş sütü eksik kahvaltılar Türk kültürünün vazgeçilmeziydi, ancak artık kahvaltı fiyatları cep yakıyor. İstanbul’da güzel bir kahvaltı yapmanın tek kişilik maliyeti ortalama 500 TL’den başlıyor. Semte göre fiyatlarda değişiklik oluyor. Mecidiyeköy’de bir mekanda 2 kişilik kahvaltı 750 TL, 4 kişilik kahvaltı ise 1400 TL’nin üzerine çıkıyor.

Kahvaltınızı deniz gören bir mekanda yapmak istediğinizde ise fiyatlar biraz daha artıyor. Diyelim ki bu kahvaltıya ek olarak sucuk tava istediniz, o zaman ek olarak 250 TL daha ödeyeceksiniz. Bir de yanına 4 tane pişi isterseniz, o zaman 110 TL daha eklenecek.

Bir mekanda oturup sadece menemen istediğinizde ise ortalama 200 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. O kuş sütü eksik kahvaltılar yerini çay ve simite bıraktığında da ödeyeceğiniz rakam 30 TL. Çay 15 TL, simit 15 TL. Ancak bu seyyar satıcı fiyatları. Fırınlarda çikolatalı ya da kaşarlı simitin fiyatı 50 TL’ye kadar çıkabiliyor.