Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması! "İmkansızı istemiyoruz, terörle mücadelede destek istiyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyesi olması için Türkiye'nin talep ettiği terörle mücadeleye ilişkin Çavuşoğlu, "Nihayetinde biz imkansızı istemiyoruz, terörle mücadelede sizden destek istiyoruz. Sizinle ilişkilerimiz stratejik ortaklık seviyesinde, müttefik olmak istediğiniz ülkenin güvenlik endişelerini anlamanızı istiyoruz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması! "İmkansızı istemiyoruz, terörle mücadelede destek istiyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle;

Bugün Tobias Billström ile çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Kendisi ile yaklaşık 3 hafta önce Bükreş'te bir araya gelmişti. Görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Yeni İsveç- hükümetinin ülkemizle ilişkileri geliştirmesini görüyoruz ve taktirle karşılıyoruz.

Başbakan'ın geçtiğimiz ay ülkemizi ziyaret etmesi çok faydalı oldu. Teknik düzeydeki heyetlerimiz son aylarda bir araya geldiler. Siyasi istişareleri gerçekleştirdik. Ocak ayında İsveç ve Finlandiya Parlamento başkanlarını Türkiye'de ağırlamaktan mutlu olacağız.

Ekonomik ilişkilerin gerçekleştirilmesi herkes için önemli. İsveç Milli Savunma Bakanı Ocak ayında ülkemizi ziyaret edecek. 

Görüşmelerimizde bugün İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusu önemli bir başlık oldu. İsveç ve Finlandiya'nın güvenlik endişelerini anlıyoruz. NATO'nun açık kapı politikasını desteklediğimizi herkes biliyor.

Sonuçta İsveç ve Finlandiya başvuru yapınca biz bazı endişelerimizi dile getirdik. Madrid'de 3 lü bir ahidname imzalandı. Türkiye'nin beklentileri açık bir şekilde bu belgede yer aldı. 

Bakan Çavuşoğlu: Nihayetinde biz imkansızı istemiyoruz, terörle mücadelede sizden destek istiyoruz. Sizinle ilişkilerimiz stratejik ortaklık seviyesinde, müttefik olmak istediğiniz ülkenin güvenlik endişelerini anlamanızı istiyoruz.