Diyarbakır'da başıboş köpek saldırısı: 12 yaşındaki çocugun hayatını kabusa çevirdi! Ailesi yetkililere seslendi

Başıboş sokak köpekleri sorunu, Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Daha önce birçok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan başıboş sokak köpekleri, bu kez Diyarbakır'da ortaya çıktı.

Türkiye'de başıboş köpek saldırsı sorunu devam ediyor. Bu seferde köpek vahşeti Diyarbakır'ın Silvan ilçesi'nde meydana geldi.

2 gün önce başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 12 yaşındaki Çetin Cihan kaçmak isterken yere düşerek yaralandı. 

Diyarbakır'da başıboş köpek saldırısı: 12 yaşındaki çocugun hayatını kabusa çevirdi! Ailesi yetkililere seslendi - Resim : 1

YOLDA GEÇEN BİRİSİ MÜDAHALEDE BULUNDU 

Olayı gören bir vatandaş, köpekleri uzaklaştırarak Çetin Cihan olası bir faciadan kurtardı.  Evine götürülen Çetin Cihan ailesi tarafından önce Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Ardından Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edilen Çetin Cihan'ın burada yapılan kontrollerinde bacağında kırıklar oluştuğu tespit edildi.

Diyarbakır'da başıboş köpek saldırısı: 12 yaşındaki çocugun hayatını kabusa çevirdi! Ailesi yetkililere seslendi - Resim : 2

''SOKAK KÖPEKLERİNİN TOPLANMASINI TALEP EDİYORUM''

Çetin Cihan'ın babası Taha Cihan, evlerinin yakınındaki boş arazide başıboş çok sayıda köpeğin bulunduğunu, çocuğunun eve gelirken 8-10 köpek tarafından kovalandığını belirterek, "Can havliyle koşarken yere düşüyor ve bacağı kırılıyor. O sırada bir vatandaş olaya müdahale ediyor. Vatandaş kapıya kadar getirdi. Hemen beni aradılar. Duyar duymaz hastaneye getirdim. Silvan'dan Diyarbakır'a geldik. Kaval kemiği ikiye bölünmüş. Ameliyata aldılar, platin taktılar. Sokak köpeklerinin toplanmasını ve başka çocukların zarar görmemesini talep ediyorum." şeklinde konuştu.