Bir eşi çekmeye yardımcı olmak için mavi çöp parçaları topladıkları biliniyor, ancak çardak kuşunun tuhaf davranışının göründüğünden çok daha karanlık bir tarafı var.
KİTLELERİ KIZDIRAN GÖRÜNTÜ
Yavru bir erkek olduğuna inanılan ölü bir çardak kuşunu gösteren bir fotoğraf, Cumartesi günü internette paylaşıldıktan sonra kitleleri kızdırdı çünkü ölümüne bir şişe sütten çıkan plastik bir halkanın neden olduğuna inanılıyor.
PLASTİK BİR HALKA TAKILDI
NSW'li bir adam, yerel hayvanı arka bahçesinde ağzına ve kafasına plastik halka takılmış halde buldu. Kuş, çardağına geri götürmek için mavi nesneler ararken muhtemelen bir şekilde dolandı.
İNANILMAZ DERECEDE TRAJİK
Kiama yerlisi Facebook'ta "Süt şişesi kapak halkalarını kesmeniz veya onları kapaklı şişede bırakmanız için bir hatırlatma, böylece vahşi yaşamımızı boğmasınlar." diye yazdı. Düzinelerce, özellikle önlenebilir olduğu için, olanların çok üzücü ve inanılmaz derecede trajik olduğu konusunda hemfikirdi.
HER YIL BİNLERCE KUŞ BOĞULUYOR
Avustralya Yaban Hayatı Derneği'nden Megan Fabian, Yahoo News Australia'ya verdiği demeçte, ne yazık ki, birçok kişinin bu sık sık oluyor ve yanlış bir şekilde atılan halka şeklindeki nesnelerin Avustralya vahşi yaşamının karşı karşıya olduğu büyük bir sorun olduğunu, her yıl binlerce kuşun onlar tarafından boğulduğunu söyledi.
YABAN HAYATI İÇİN BÜYÜK RİSK
Süt halkaları, lastik bantlar, saç tokaları ve kubbe şeklindeki kapaklarla her zaman sorun çıkaran yaban hayatı için risk oluşturan öğelerden yalnızca biridir. Derneğin 2020'de başlattığı Snip Rings for Wildlife kampanyası, farkındalığı artırmayı ve Avustralyalıları plastik halkaları kırarak çöpleri doğru bir şekilde atmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.
YASAKLANMALARI İÇİN YALVARIYORLAR
Megan, "Halka şeklindeki nesneleri atmadan önce kesmek gibi evde küçük eylemler yapmak bir fark yaratabilir." dedi. "Tek yapman gereken halka şekillerini ikiye bölmek, şişeye koymak, kapağı tekrar takmak ve ardından geri dönüşüm kutusuna atabilirsin." dedi. Bir zamanlar çardak kuşları parlak renkli çiçekler, tüyler ve diğer doğal nesneleri toplardı. Ancak zamanla, vitrinlerine plastik atık hakim oldu. Avustralya Yaban Hayatı Derneği, hükümete halka şeklindeki eşyaları yasaklaması için yalvarıyor.
BÜYÜK BİR SORUN
Megan, Coles'daki pek çok şişenin artık plastik halkalar yerine "soy ve kapat" kapaklara sahip olduğunu söyledi. Ve doğru yönde atılmış bir adım olsa da, başka bir konuyu gündeme getiriyor. 'Çıkar ve kapat' plastikten yapılmıştır, yani bir sorunla mücadele ederken başka bir sorun yaratıyorsunuz. Yüzde 100 orada değiliz." o açıkladı.