Doğadaki bu hayvana sakın böyle yaklaşmayın! Yaklaştıktan sonra yaptığı hatanın bedelini böyle ödedi

Sosyal medyada paylaşılan videoda, doğanın sevimli bir görünüme sahip olan canlısına haddinden fazla yaklaşıldığında verdiği korkunç tepki görüldü. Lamaları görmeye giden bir turist, bir lamaya fazlaca yaklaştıktan sonra yaptığı hatanın bedelini böyle ödedi. Eğer bir lama görürseniz, bu hayvana sakın böyle yaklaşmayın.

Güney Amerika’nın dağ ve çayırlarında toplu halde yabani olarak yaşayan Guanako’dan evcilleştirilmiş gevişgetiren bir otobur hayvan türü olan lamalar, dünyada pek çok insan tarafından sevimli olarak yorumlanan canlılardan biridir. Milyonlarca insan her yıl lamaları yakından canlı bir şekilde görmek için Güney Amerika'ya gitmektedir. Ancak lamalar gereksiz samimiyetten pek hoşlanmaz ve anında tepki verirler. 

GEREKSİZ SAMİMİYETE KORKUNÇ TEPKİ

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, lamaların gereksiz samimiyet karşısında verdiği tepkiyi ortaya koydu. Talihsiz kadın bir turist, lamanın suratına doğru kendi suratını yaklaştırdı. Durumdan rahatsız olan lama, kadının suratına kocaman bir tükürük fırlattı. Kadın, yaptığı hatanın bedelini böyle ödedi, neye uğradığını şaşırdı. İlginç görüntüler sosyal medyada binlerce kez izlenirken sosyal medya kullanıcıları, "Bu hayvana sakın böyle yaklaşmayın." diyerek uyarıda bulundu.