Donald Trump'a suikast girişimi tüm dünyayı sarstı! Altın ve kripto parada hareketlilik yaşanıyor!

ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik saldırı girişimi dünyanın gündemine oturdu. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, FBI söz konusu olayın 'suikast girişimi' olduğunu doğruladı. Haberler sonrası kripto paralarda da hareketlilik yaşandı.

Donald Trump'a suikast girişimi tüm dünyayı sarstı! Altın ve kripto parada hareketlilik yaşanıyor!

Pensilvanya'daki mitingde konuşan Trump'ın üzerine ateş açıldı.

Büyük panik yaratan saldırıda Trump kulağından yaralanırken, mitingde bulunan bir kişi hayatını kaybetti, saldırgan öldürüldü.

 

BITCOIN YÜKSELDİ 

Kripto piyasaları, Saldırının ardından Trump'ın seçimi kazanacağına yönelik spekülasyonların etkisiyle yükseliş kaydetti. Bitcoin, yeniden 60 bin doların üzerine çıktı.

 Bitcoin, sabah saatlerinde 60 bin doların üzerine çıktı. En yüksek 60 bin 300 doları gören Bitcoin, saat 12.40 itibarıyla 60 bin 352 dolardan işlem görüyor.

 ALTINDA REKOR BEKLENTİSİ

Piyasalar kapalıyken gerçekleşen saldırının ardından yatırımcılar pazartesi günü beklenen oynaklığa ilişkin piyasa ölçümlerini yakından izleyecekler.

ATFX Global Markets'ın baş piyasa analisti Nick Twidale,"Altının tüm zamanların en yüksek seviyelerini test edebileceğinden şüpheleniyorum, yen ve doların satın alındığını göreceğiz ve hazine tahvillerine de akışlar olacak" dedi.